brendiranje automobila Broutality 1

Brendiranje automobila

Brendiranje automobila je jedna od glavnih marketing strategija.

Savremeno poslovanje karakteriše visoki stepen konkurencije. U ovakvim uslovima opstanak mnogih preduzeća je neizvestan. Posebno su na udaru male kompanije. Istraživanja pokazuju da više od 50 odsto njih propadne u roku od 4 godine.

Nažalost, ni postojanje dobre ideje i zalaganje zaposlenih u današnje vreme nisu dovoljni uslov za uspeh. Važnu ulogu ima prepoznatljivost brenda. Zapravo, prema mišljenju stručnjaka ona čini osnovu konkurentske snage. Zato ne čudi što direktori posebnu pažnju posvećuju reklami.

Iako su mnogi orijentisani isključivo na internet, tj. na Facebook, Instagram i Twitter, društvene mreže nisu u potpunosti delotovoran marketing alat. Ne treba zaboraviti da i dalje postoje potrošači koji nemaju naloge na njima. Drugi, pak, ne obraćaju pažnju na sponzorisane reklame koje se pojavljuju. Zbog toga je neophodno pronaći drugi, efikasniji vid oglašavanja.

Imajući ovo u vidu Broutality Team vam otkriva zašto je brendiranje automobila pravi izbor za mala preduzeća.

Brendiranje vozila je povoljno!

Mala preduzeća, obično, posluju sa ograničenim budžetom. Zato nije preporučljivo izdvajati velike sume novca za reklamu. Već je potrebno izabrati idealno rešenje koje će imati efekta na duži period.

brendiranje automobila Broutality 2

Upravo to omogućava presvlačenje automobila folijom.

Tradicionalno oglašavanje putem bilborda, TV i radio reklama ima ograničeni vek. Da biste produžili svoj oglasni prostor potrebno je ponovo da investirate u isti. Za razliku od njih, presvučeno vozilo daje reklamu koja traje. Zapravo, auto folije vrhunskog kvaliteta garantuju postojanost i do 7 godina. Što znači da će vaša reklama biti vidljiva više godina. Samim tim, nećete morati dodatno da opterećujete svoj budžet za marketing.

Takođe, postavljenje folija je brzo i lako. Kada odlučite da promenite reklamu, dovoljno je da presvučete novom i vaše vozilo dobiće svež, drugačiji izgled.

Brendiranje automobila izdvojiće vas iz mase

Verovali ili ne, brendiranje automobila je savršena mobilna reklama. Ona se kreće zajedno sa vašim vozilom. Čak i kada se nalazi parkirano pogledi slučajnih prolaznika neće izostati. Dakle, možemo slobodno da kažemo da je vaša reklama aktivna svih 24 časa, 7 dana u nedelji. Na taj način ne samo da ćete privući ciljnu grupu, već ćete povećati mrežu potencijalni potrošača.

Ipak, da bi vaša reklama bila vidljiva, odnosno ostala u sećanju ljudi, folije za brendiranje vozila moraju da budu zanimljivog dizajna. Preporučljivo je da grafičko rešenje na njima bude atraktivno, ali ne previše “ukrašeno”. Istraživanja su potvrdila da jedino jasno uočljiva reklama ima efekta.

Naime, od 10 osoba koje prođu pored brendiranog vozila sam jedna će zapamtiti čitavu reklamu. Dve će pogledati logo, a druge dve slike. Dok njih pet će samo proći pored, jer šarena folija ima previše detalja.

brendiranje automobila Broutality 3

Zato nijedan nisu uspeli da izdvoje i upamte.

Brendiranje automobila štiti vozilo

Pored značaja za marketing, auto folije imaju i zaštitnu funkciju. One čuvaju auto od udaraca i ogrebotina koji mogu nastati u toku vožnje. Ne postoji ni opasnost da lepak za folije ošteti boju. Naprotiv! Nakon skidanja vozilo je očuvano tako da ne morate da kupujete novo za vozni park.

Ukoliko želite da brendirate svoj automobil kontaktirajte Broutality Team. Naši stručnjaci pomoći će vam da kreirate najbolju reklamu.