Zatamnjivanje stakala na automobilima

Zatamnjivanje stakala na automobilima

Zatamnjivanje stakala na automobilima uvek bi trebalo prepustiti profesionalcima.

Ova procedura sa sobom donosi brojne prednosti. Upravo iz tog razloga ne bi trebalo da začuđava podatak da postaje sve popularnija iz godine u godinu. Naime, vlasnici vozila u našoj državi, ali i širom sveta, odlučuju se da zatamne stakla na svojim četvorotočkašima. Zbog čega je tako i zašto je ova procedura toliko zastupljena?

Odgovor na ova, ali i na mnoga druga pitanja donosimo vam u narednim redovima.

Zatamnjivanje stakala na automobilima radi zaštite

Jedan od glavnih razloga popularnosti koje je steklo zatamnjivanje stakala na automobilima jeste zaštitna funkcija koju ova procedura ima.

Dakle, zatamnjivanje stakala folijama predstavlja vid zaštite od štetnog, ultraljubičastog (UV) zračenja.

Ukoliko u svom vozilu provodite mnogo vremena ili ste profesionalni vozač, sasvim sigurno ste primetili koliko se sunčevi zraci jače osećaju dok ste za volanom. Povećana izloženost sunčevim zracima može dovesti do raznih promena na koži, ali i u organizmu čoveka. Nije slučajnost da se veliki broj vozača javlja dermatologu sa određenim problemom na koži koji se javio kao posledica dužeg boravka u automobilu. Ti problemi su najčešće opekotine, pege, promena boje mladeža i slično.

Zatamnjivanje stakala na automobilima

Prema tome, zatamnjivanjem stakala na vozilu zapravo štitite sopstveno zdravlje i sprečavate prodor UV zračenja.

Vožnja postaje pravo uživanje

Dodatan razlog za zatamnjivanje automobilskih stakala folijama svakako je komfor koji time dobijate.

Ne samo da ste zaštićeni od UV zračenja, već vaša vožnja postaje pravo uživanje, koje vas na kraju dana neće iscrpeti. Umor uzrokovan previše svetlim okruženjem dok vozite više neće biti vaša svakodnevica.

Osim toga, ne morate da brinete da će se stakla na vašem ljubimcu oštetiti u slučaju udara kamenčića ili drugih potencijalnih opasnosti na putu. Naiime, radi se o tome da folije koje se koriste pri zatamnjivanju stakala pružaju i zaštitnu barijeru. One će učiniti da vaša stakla ostanu ’’u komadu’’ prilikom delovanja spoljašnjih sila i uticaja.

Zatamnjivanje stakala na automobilima vas štiti od krađa

Rezultati raznih istraživanja pokazali su da tamne folije na staklima automobila imaju i bezbednosnu ulogu.

Pored činjenice da će vas zaštititi od UV zračenja i lomova prilikom sudara ili udara kamenčića, folije će držati lopove dalje od vašeg vozila. Činjenica je da u sopstvenom prevoznom sredstvu neretko čuvamo vredne stvari, poput mobilnog telefona, prenosivog računara ili novčanika. Sam ovaj podatak dovoljan je da kradljivac pokuša da obije vaše vozilo i ukrade sve ono što smatrate vrednim. Međutim, kada lopov ne vidi šta se u vašem vozilu nalazi, to će ga, sasvim sigurno i odbiti od pokušaja da vam nanese štetu.

Ovo je i više nego dovoljan razlog da već danas pozovete Broutality Team i zatamnite stakla na vašem automobilu.

Šta bi sve trebalo da znate u vezi sa zatamnjivanjem stakala na vozilima?

Sada kada znate prednosti zatamnjivanja stakala na automobilu, možda vas zanima i odgovor na pitanje: Koja su pravila ove procedure? Ako je to slučaj, na pravom ste mestu.

Potrebno je voditi računa o stepenu zatamnjivanja stakala na vozilu. Pre svega, važno je da znate da je potpuno zatamnjivanje od 100% zabranjeno u praktično svakoj evropskoj državi, pa tako i u našoj. Ovakav vid zatamnjivanja može smanjiti i ograničiti vidljivost i samim tim izazvati saobraćajne nezgode.

Delimično, odnosno blago zatamnjivanje je, sa druge strane, potpuno bezbedno i dozvoljeno. Stepen zatamnjivanja na zadnjem delu vozila može iznositi od 60 do 80 odsto.

Kada govorimo o prednjim staklima na automobilu, preporučuje se stepen zatamnjenja od 30 procenata.

Zatamnjivanje stakala na automobilima

Ukoliko želite da zatamnite stakla na svom prevoznom sredstvu, kompanija Broutality Team vam stoji na raspolaganju. Osim toga, kod nas možete potpuno ili parcijalno presvući svoj automobil zaštitnim ili auto folijama u boji. Izbor je samo i isključivo na vama!

Za više informacija o uslugama koje pružamo, u svakom trenutku vam stojimo na raspolaganju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *