Folije za komercijalna vozila

Folije za komercijalna vozila

Folije za komercijalna vozila učiniće da se vaša kompanija izdvoji od konkurenata.

Oglašavanje van kuće, tj. oglašavanje na otvorenom, jedan je od načina da brendovi dosegnu publiku izvan tradicionalnih marketinških metoda, kao što su štampani oglasi i TV reklame ili, pak, sveta digitalnog marktetinga i reklamiranja na društvenim mrežama i putem e-mailova.

Iako danas postoje brojni alati za ovaj vid reklamiranja, auto folije za brendiranje vozila predstavljaju najbolji izbor. Razlog leži u njihovoj mobilnosti. Naime, presvlačenjem vaše poslovno vozilo postaje svojevrsni pokretni bilbord. S obzirom da svaki vozač u proseku dnevno provede sat vremena u vožnji verovatnoća da će videti reklamu na vozilu znatno je veća u odnosu na onu koja je postavljena na klasičnom bilbordu, izlogu ili na svetlećem panou.

Iako su folije za komercijalna vozila uticajan medij za oglašavanje postoje izvesna pravila kojih se morate pridržavati. U protivnom, brendiranje vozila neće doneti željene rezultate.

Imajući ovo u vidu Broutality Team vam otkriva najčešće greške koje mnogi zaboravljaju prilikom upotrebe folije za komercijalna vozila.

Pogrešan dizajn

Folije za komercijalna vozila moraju da budu savršene estetski, inovativnog grafičkog rešanja, ali opet nenametljive i jasne. Upravo su ove osobine izvor grešaka.

Folije za komercijalna vozila

Bez obzira što brendiranje kombija, kao i kamiona, obezbeđuje dovoljno mesta za reklamu prenatrpana grafika nikako nije poželjna. Ne samo da neće biti atraktivna, već može skrenuti pažnju sa poruke koju želite da prenesete. Ni previše teksta nije dobro rešenje, jer reklama postaje nečitka. Zato stručnjaci savetuju da tekstualni deo bude kratak, ali upečatljiv. Na taj način će „pogoditi“ ciljnu grupu.

Kako tekst mora biti u interakciji sa slikom vodite računa i o izboru fonta, kao i čitavog vizuelnog identiteta svog brenda.

Još jedna česta greška prilikom dizajniranja folije za komercijalna vozila jeste zanemarivanje strukture vozila. Odnosno, neophodno je da uzmete u razmatranje veličinu vozila, raspoloživu površinu za reklamu, kao i sva zakrivljenja na karoseriji i položaj vrata.

Upotreba nekvalitetne folije za komercijalna vozila

Vrsta i kvalitet materijala igra ključnu ulogu kako u postojanosti reklame, tako i u vidljivosti štampe. Jedino auto folije vrhunskog kvaliteta mogu da garantuju trajnost i do 7 godina. Pri čemu ne postoji opasnost od oštećanja pri udarima kamenčića na putu, naletima vetra, snega i mraza.

Ni izloženost brendiranog vozila jakim sunčevim zracima ne mora da vas brine. Folije su otporne na visoke temperature tako da neće doći do pucanja ili odlepljivanja. Takođe, grafika neće izbledeti, pa ćete imati savršenu reklamu u svakom trenutku sve dok je predviđen rok trajanja auto folije.

Preskakanje pripreme vozila

Montiranje grafike zavisi i od pripreme vozila. To znači da vozilo mora, pre svega, biti čisto. Prašina i prljavština stvaraju neravnine pri lepljenju, sprečavaju pravilno prianjanje folije.

Ukoliko je vozilo nedavno farbano najbolje je sačekati nekoliko nedelja pre postavljanja folije kako bi boja postala čvrsta. U slučaju da postoje oštećanja na karoseriji morate ih sanirati da biste dobili glatku površinu za montiranje folije.

Folije za komercijalna vozila

Iskoristite prednosti koje auto folije mogu doneti vašem poslovanju, poverite posao brendiranja Broutality team-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *