Tapete

Foto tapete u moderno uređenom enterijeru

Moderno uređen enterijer gotovo da se ne može zamisliti bez foto tapeta. Tapete se na velika vrata vraćaju u domove, ali sada znatno kvalitetnije i raznovrsnije nego nekada.

Došlo je do velikih napredaka u ovoj oblasti. Danas je moguće bilo koju fotografiju pretočiti u formu tapete, takozvane tapete fotografije, foto tapete.

Tapete u moderno uredjenom enterijeru - Broutality
Kako napraviti pravi izbor foto tapeta - Broutality

Kako napraviti pravi izbor foto tapeta?

U radnjama postoji veliki izbor različitih foto tapeta. Razlike postoje kako u prikazanim motivima, tako i u kvalitetu i materijalu od koga su izrađene.

Možete odabrati neki od motiva iz postojećeg kataloga ili zahtevati da se foto tapeta izrade po vašoj fotografiji, što će Vas nešto više koštati.

Prilikom izbora svakako vodite računa o tome gde ćete foto tapete postaviti jer motivi na foto tapetama za dečiju sobu nisu prikladni za dnevni boravak i obrnuto.

Lepljenje foto tapeta

Pre lepljenja foto tapeta potrebno je pripremiti zid čišćenjem i popunjavanjem eventualnih pukotina.

Sredstvo za lepljenje se priprema rastvaranjem u vodi. Delove foto tapeta je potrebno najpre složiti u jednu celinu, a potom pristupiti lepljenju jednog po jednog dela.

Pri lepljenju moraju se pratiti linije koje su prethodno ucrtane na zid kako bi se foto tapete pravilno uklopile.

Foto tapete su tako izrađene da se mogu prilagoditi dimenzijama svakog zida. Motiv je prikazan tako da sečenje do dvadeset centimetara od ivica neće narušiti izgled celokupnog prikaza.

Tokom sušenja foto tapeta potrebno je održavati temperature u prostoriji na dvadeset stepeni. Naglo sušenje na promaji i visokim temperaturama dovelo bi do cepanja i pucanja foto tapeta na spojevima, što bi uništilo celokupan izgled.

Lepljene foto tapeta - Broutality

Zašto smo posebni?

Broutality PRINT Vam nudi izradu SOPSTVENIH tapeta, po Vašim dimenzijama, kao i sa Vašim fotografijama. Kako bismo našim kupcima omogućili maksimalnu sigurnost u izboru prave tapete.

Ukoliko se razmišljate izmedu više opcija, i pitate se koja će se bolje uklapati u Vaš dom, možete nas kontaktirati, a neko od naših dizajnera će Vam pomoći da donesete odluku pravljenjem „previewa“ Vašeg zida sa željenom tapetom.

Uvek možete pogledati našu galeriju slika, kako biste izabrali pravu kombinaciju za vas!