Folije za prozore

Najbolje folije za prozore!

Folije za prozore srećemo ne samo na poslovnim objektima, već sve više i na privatnim zgradama i kućama.

Ljudi su od davnina na različite načine pokušavali da zaštite svoj dom od toplote sunčevih zraka. Tako su u Srednjem veku bojili stakla na prozorima. Čuveni vitraži podstakli su razvoj tehnike zatamnjenog stakla koje danas koristimo. Odnosno, zatamnjivanja stakala folijama koje se pojavilo 60-ih godina prošlog veka.

Smatra se da je Vijetnamski rat pokrenuo ovo otkriće. Naime, zamena polomljenih lopatica na helikopterima u toku rata bila je skupa. Zbog toga su razvijene posebne folije koje su imale zadatak da ojačaju ovaj deo helikoptera kako bi sprečili lomljenje.

Deceniju kasnije folije su počele da se koriste i na prozorima. Imale su zadatak ne samo da ojačaju staklo, već i da spreče gubitak toplote iz prostorije, jer je u to doba vladala energetska kriza.

U početku, folije za zatamnjivanje stakala pravljene su od poliestra. Ubrzo je otkriveno da on zadržava negativno infracrveno zračenje, te je počela upotreba polietilena tereftalata.

Najtraženije folije za stakla

S obzirom da tehnologija konstantno napreduje, folije za prozore dolaze u različitim vrstama.

Folije za prozore

Najupotrebljavanije su one koje se koriste za zatamnjivanje stakala na objektima. Ove folije pružaju visok stepen zaštite, blokirajući čak 99 odsto sunčevih zraka. Svima je dobro poznato da je UV zračenje opasno za čoveka, što znači da folije čuvaju vaše zdravlje. Međutim, one štite i vaš enterijer.

Sunčevi zraci padaju direktno na nameštaj, fotografije, tepihe i druge predmete, izazivajući njihovo bledenje. Srećom, to se može izbeći sa UV zaštitnom folijom za zatamnjivanje prozora, pri čemu nećete smanjiti propuštanje dnevne svetlosti u prostoriju.

Folije za zatamnjivanje prozora imaju ulogu i u regulaciji toplote, onemogućavajući prolaz do 78 odsto sunčeve toplote koju propušta obična staklo. Na taj način čine boravak u prostoriji prijatnijim, a istovremeno smanjuju potrebu za rashladim sistema.

Druga, često upotrebljavanja, vrsta jesu sigurnosne folije za prozore. Dizajnirane su tako da pojačavaju performanse staklene površine, čineći snažnu barijeru od spoljašnjih uticaja. Zahvaljujući ovakvoj konstrukciji ove folije sprečavaju razbijanje prozora. Samim tim štite od provala, prirodnih katastrofa i drugih iznenadnih nesreća. Ujedno, eliminišu rizik od letenja krhotika, jer pri udaru zadržavaju staklo u mestu.

Druge vrste folija za prozore

Po hladnom vremenu, do 30 odsto energije koju koristite za grejanje vašeg doma ili poslovnog prostora izlazi pravo kroz prozor, posebno ako imate samo jednostruko prozorsko staklo. Da bi se sprečio gubitak toplote razvijene su izolacione folije za prozore. One dodaje još jedan sloj izolacije vašem staklu obezbeđujući zadržavanje toplog vazduha iznutra, ali i zaštitu od ulaska hladnog spoljašnjeg vazduha. Istraživanja su pokazala da njihova uporeba može smanjiti troškove električne energije za 25 odsto, što predstavlja značajnu uštedu u mesečnom budžetu.

Za kancelarije u kojima zaposleni rade ceo dan na računarima, kao i u radnim sobama u domu prozorske folije koje blokiraju odsjaj su najbolje rešenje. Njihova upotreba pruža komfor u radu, bez naprezanja  očiju i zamora. Samim tim donose bolju koncentraciju u obavljanju zadataka.

Najbolje folije za prozore

Broutality team koristi isključivo najkvalitetnije folije svetski poznatih proizvođača. Pored vrhunskih performansi materijala, naši stručnjaci poseduju veliko iskustvo u radu čime je zagarantovana postojanost folije.

Folije za prozore

Osim upotrebe folija za prozore vršimo i zatamnjivanje stakala na vozilima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.