Folije za zatamnjivanje stakala

Folije za zatamnjivanje stakala

Folije za zatamnjivanje stakala poslednjih godina su veoma popularne.

Zaštita porodice i doma svakom čoveku je prva na listi prioriteta, pa ne čudi što mnogi ulažu u skupe brave, sigurnosne sisteme i kamere.

Da li ste znali da dom možete da sačuvate bez izdvajanja velike količine novca koja će opteretiti vaš kućni budžet? Rešenje dolazi u folijama za staklo.

U pitanju su lagane, samoljepljive obloge, koje su napravljane od polietilentereftalata (PET), odnosno prozirne termoplastične smole. Prvobitno su korišćenje za zatamnjivanje stakala na putničkim automobilima, kao i za zatamnjivanje farova. Kako su se vrlo brzo pokazale kao najjednostavnije i najekonomičnije sredstvo za povećanje efikasnosti i sigurnosti, folije za zatamnjivanje stakala našle su svoju primenu i na građevinskim objektima.

Šta treba da znate pre nego što se odlučite za zatamnjivanje stakala folijama otkriva vam Broutality team.

Folije za zatamnjivanje stakala dolaze u 3 glavne vrsta

Solarne vrste upijaju i odbijaju do 99 odsto štetnog UV zračenja. Na taj način regulišu unutrašnju temperaturu tako da sobe ostaju hladne leti, a tople zimi. Istovremeno smanjuju odsjaj, potrošnju električne energije, sprečavaju bleđenje nameštaja i povećavaju udobnost prostora. Ove folije su deblje od ukrasnih, ali znatno tanje od sigurnosnih. Obično se proizvode u neutralnim tonovima – počev od srebrne, pa do bakarne nijanse.

Folije za zatamnjivanje stakala

Sigurnosna folija za stakla, baš kao što joj naziv kaže, ima, pre svega, zaštitnu ulogu. Napravljena je tako da čini staklo otpornijim na udarce ne samo od strane provalnika, već i predmeta koje oluje i jaki vetrovi ponesu sa sobom, pa u slučaju vremenskih neprilika ili upada u kuću koji rezultiraju oštećenjem prozora, sigurnosna folija sprečava njegovo potpuno razbijanje, držeći fragmente stakla na mestu. S obzirom da dolazi providna ili u srebrnoj boji, tj. blago tonirana, nema veliku moć zaštite od sunčevih zraka.

Dekorativne folije za stakla spadaju u najtanju vrstu. Iako imaju najnižu zaštitu, ona nikako nije zanemarljiva, jer su vrhunskog kvaliteta. Ipak, njihova glavna namena je da ulepšaju enterijer. Zahvaljujući raznim bojama i šarama u kojima se izrađuju, ove folije pružaju izuzetnu privatnost. 

Zašto su folije za zatamnjivanje stakala pravi izbor za svaki objekat?

Pored navedih prednosti, folije za zatamnjivanje stakala pružaju neverovatni komfor. Sa njima ne morate da brinete o pogledima slučajnih prolaznika, niti troškovima za grejanje zimi i hlađenje leti, dok spoljašnjost vašeg doma dobija elegantni, moderni dizajn.

Instaliranje je brzo i lako. Zapravo, u većini slučajeva proces montaže traje manje od jednog dana, pa vaše svakodnevne aktivnosti neće biti narušene. Ono što posebno ističu korisnici jeste ekonomičnost. Ne samo da su folije za stakla povoljne, već ne zahtevaju skupo održavanje. Dovoljno je da prozore čistite kao pre njihove ugradnje.

sigurnosna folija za stakla Broutality 1

Kako prianjaju čvrsto uz prozor ne postoji rizik od odlepljivanja i pucanja. Dodatnu sigurnost pružaju proizvođači koji daju višegodišnju garanciju na svoje folije.

Zatamnjivanje stakala po najpovoljnijim cenama

Imajte u vidu da izdržljivost folije u velikoj meri zavisi od stručnosti i iskustva radnika koji je postavljaju, da ne biste brinuli, montažu prepustite profesionalcima Broutality team-a. Vrhunski monteri i upotreba folija renomiranih proizvođača učinili su da ova kompanije postane sinonim za kvalitet, povoljnost i efikasnost, u šta su se uverili brojni zadovoljni klijenti.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *