Brendiranje dostavnih vozila

Brendiranje dostavnih vozila

Brendiranje dostavnih vozila predstavlja važna marketing alat.

Dostavna vozila čine posebnu grupu van vozila koja se koriste za profesionalni transport određenih proizvoda. Najširu primenu imaju u restoranskoj industriji, gde služe za dostavu naručene hrane. Od prošle godine sve veći broj kioska brze hrane, pa i kafića u svoje usluge uvrstilo je dostavu. Razlog za to jeste pandemija korona virusa koja je onemogućila da uživamo u omiljenom ugostiteljskom prostoru.

Međutim, dostavna vozila nisu namenjena samo za obroke. Njih koriste i mnoge druge kompanije, kao što su supermarketi, apoteke, cvećare, pa i pet shop-ovi.

Zašto je svakoj kompaniji koja se bavi dostavom robe neophodno brendiranje vozila?

U modernom poslovnom svetu postoji veliki broj kompanija. Gotovo svakog meseca pojave se novi brendovi, nove proizvođači i objekti uslužnih delatnosti. Na ovako konkurentskom tržištu opstanak je, zaista, neizvestan, naročito za tek osnovana preduzeća, što potvrđuju i statistički podaci – više od 50 odsto njih propadne u roku od 4 godine.

Iako mnogi smatraju da nisu imali dobru ideju, zapravo, glavni “krivac” za neuspeh jeste loša organizacija posla. Ona ne podrazumeva samo izbor dobrog tima radnika, već i pravu marketing strategiju.

S obzirom da živimo u digitalnoj eri rasprostranjeno je mišljenje da je reklama na internetu ili putem društvenih mreža dovoljna za promociju. Što je pogrešan stav. Bez obzira na uticaj koji ima ovakav vid oglašavanja, za prepoznatljivost brenda koji se bave dostavom on nije dovoljan.

brendiranje vozila broutality 5

Da bi u potpunosti iskoristili usluge isporuke neophodno je u svakom trenutku biti jasno vidljiv na putevima, a to je jedino moguće pomoću personalizovane folije za automobile.

Koje prednosti donosi brendiranje dostavnih vozila?

Svakako, osnovna uloga koju ima presvlačenje vozila za dostavu, jeste povećanje ciljne grupe. Imajte u vidu da je vaše vozilo tokom čitavog dana u saobraćaju, prelazeći s jednog kraja grada na drugi, pa i iz jednog grada u drugi. Budući da pokriva široko područje, reklama na njemu je odličan način da nove klijente upoznate sa svojom kompanijom.

Ipak, to nije jedina korist. Brendiranje dostavnih vozila ima višestruki značaj. Pomoću njega možete podići svest klijenata o dostavi koja je novina u našoj zemlji ili uslugama koje nisu standardne za isporuku.

Takođe, brendiranje je jedan od najisplativijih oblika oglašavanja. Folije za automobile vrhunskog kvaliteta se koriste i u autografici. Što znači da je zagarantovana višegodišnja postojanost, pa ne morate brinuti da li će vaša reklama sa vozila izbledeti ili se odlepiti. Nakon početnih troškova montiranja nemate dodatna ulaganja.

Auto grafika i folije 2- Broutality

Osim izuzetne reklame, presvlačenje folijom štiti vaše dostavno vozilo od udaraca i ogrebotina koji mogu nastati u toku vožnje. Na taj način čuva i njegovu vrednost, kada odlučite da ga prodate.

Pet stvari na koje morate da obratite pažnju kod brendiranja dostavnih vozila

Greške kod brendiranja vozila nisu retkost. Zato stručnjaci savetuju da se pridržavate pravila o 5 elemenata koji su obavezni u svakoj autografici.

Prvi je naziv preduzeća. Ono je od suštinskog značaja za prepoznavanje, ponekad se nalazi jasno čitljivo kao deo logotipa. Mada se sve češće ističe zasebno, dok se logotip postavlja kao drugi element dizajna.

Auto grafika i folije - broutality

Roba koju dostavljate važan je deo za brendiranje. Radi lakšeg pamćenja najbolje je da ona bude iskazana fotografijom ili grafičkim prikazom upečatljivog proizvoda.

Da biste podstakli potencijalne potrošače da iskoriste vaše dostavne usluge dodajte atraktivni slogan i, naravno, kontakt podatke na koje se mogu dodatno informisati.

Brendiranje dostavnih vozila nije jednostavno, zato čitav posao prepustite Broutality team-u.

 

2 thoughts on “Brendiranje dostavnih vozila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *