Metalik folije za automobile

Izbegnite greške kod brendiranja vozila

Greške kod brendiranja vozila donose ne samo negativnu reklamu, već i loše mišljenje o vašoj kompaniji.

Uspeh svakog poslovanja, bez obzira da li ono bilo veliko ili malo, indirektno zavisi od marketing kampanja, to znači da morate da uložite u dobru reklamu kako biste izgradili prepoznatljiv brend. Obično se pod tim podrazumeva oglašavanje u novinama, radio i TV reklame, kao i digitalni vidovi reklamiranja putem interneta.

Međutim, ne treba zaboraviti da postoje i outdoor reklame, odnosno privlačenje pažnje ciljnih potrošača van kuće. Upravo je brendiranje automobila jedan od sredstva ove vrste marketing strategije. Koliki efekat ima najbolje pokazuje činjenica da svaki vozač u toku dana prosečno provede sat vremena u vožnji. Samim tim, povećava se mogućnost da reklamu na vašem vozilu uoče ne samo prolaznici na ulici, već i drugi vozači.

Ipak, da bi presvlačenje automobila folijom, zaista, donelo rezultate čitav posao morate adekvatno obaviti, bez ikakvih grešaka.

Kako da izbegnete greške kod brendiranja vozila otkriva vam Broutality team.

Greške kod brendiranja vozila vezane za dizajn

Najčešće greške kod brendiranja vozila odnose se na kreiaranje reklame. Zbog toga stručnjaci naglašavaju da autografika mora da ispuni kriterijume u pogledu estetike, inovativnosti, nenametljivosti, razumljivosti i sveobuhvatnosti.

Zapamtite, ljudi će izdvojiti malo vremena da pogledaju vaše vozilo u pokretu, pa reklama na njemu mora biti jasna i jednostavno. Jedino na taj način ostaće zapamćenja. Imajte u vidu da neće svi gledaoci iz neposredne blizine naići na reklamu, zato je preporučljivo da sledite “pravilo 10:1”. Ono kaže da će tekst sa slovima veličine do 2,5 cm moći da se uoči sa udaljenosti od najviše 3 metra. Ukoliko želite veću vidljivost morate u skladu sa ovim odnosom da povećavate veličinu slova.

Izbor fonta u sloganu, prema mišljenju mnogih, je ključan. Iako lepi, pojedini tipovi nisu čitki sa velike udaljenosti, da biste izbegli ovu grešku najbolje rešenje jesu Serif fontovi, poput Arial ili Helvetica.

kada je potrebna zamena auto folije Broutality 1

Stvaranje dizajna za presvlačenje vozila može biti zabavno. Ono vam dopušta da se “igrate” bojama, teksturama i fotografijama, ali u tome ne treba preterivati. Previše detalja u reklami onemogućava da se izdvoji poruka koju želite da prenesete, dok upotreba nekvalitetnih fotografija narušava imidž vaše kompanije.

Zanemarivanje forme vozila

Brendiranje kamiona ili automobila je, naizgled, lako. Ono što se često zanemaruje jeste izgled samog vozila, pa reklama na njemu podseća na oblepljenju kocku.

Zato, pre nego što krenete da razmišljate o reklami, upoznajte se sa svakim delom vozila. Posebno ako je u pitanju brendiranje motora. Uzimajući u obzir sve krivine i nagibe dobićete skladni dizajn koji će u prvi plan postaviti vodeći detalj.

Kako većina prolaznika ne može da vidi krov automobila mnogi vlasnici kompanija isključuju ovaj deo iz reklame, što je pogrešno, jer krov će biti uočljiv kada parkirate vozilo ispred visoke zgrade. Zamislite samo kakav će utisak ostaviti atraktivni dizajn na njemu svima onima koji posmatraju kroz prozor.

Greške kod brendiranja vozila prilikom montaže

Postavljanje reklame zahteva profesionalnost. Ukoliko stručni tim nema dovoljno znanja i iskustva greške kod brendiranja vozila postaju neminovnost.

Takođe, uspešna montaža i postojanost zavise i od same folije. Auto folije vrhunskog kvaliteta krasi izuzetna izdržljivost na razne spoljašnje uticaje, uključujući mraz, vetar, sunčeve zrake. Ujedno, garantuju postajanost i do 7 godina. Pa nećete imati dodatna ulaganja u reklamu.

najbolje folije za auto Broutality 1

Svakako, dobro presvlačenje povezano je i sa pripremom, tj. sa vozila mora biti otklonjena nečistoća i vosak kako bi folija pravilno prianjala.

Najbolje auto folije i višegodišnje iskustvo Broutality team-a sigurni su spoj za savršenu reklamu na vašem vozilu.

 

2 thoughts on “Izbegnite greške kod brendiranja vozila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *