Folije za automobile

Folije za automobile

Folije za automobile predstavljaju specijalne obloge od vinila sa dodatkom polivinilhlorida (PVC).

U pitanju je veoma jak materijal koji može da zaštiti površinu od udaraca bilo kog čvrstog predmeta, takođe sadrže određenu dozu plastifikatora koji ih čini izuzetno fleksibilnim. Zahvaljujući ovoj karakteristici obezbeđena je trajnost, pa ne morate brinuti da li će se sakupiti ili raširiti pri izlaganju sunčevoj svetlosti ili temperaturama ispod nule u zimskim danima. Ujedno, omogućeno je lako prianjanje svakom obliku, uključujući i zakrvljenje delove automobila, poput branika i retrovizora.

Iako su u početku služile isključivo za brendiranje automobila, folije danas imaju široku primenu i na privatnim vozilima. Zbog toga vam Broutality team otkriva sve što treba da znate o njima pre nego što se odlučite da svom četvorotočkašu podarite novi izgled.

Vrste i boje auto folija

Presvlačenje automobila folijom pruža, zaista, neograničene mogućnosti u pogledu dizajna i boja. Ipak, folije za automobile u osnovi se dele na 3 vrste prema teksturi koju imaju.

održavanje auto folija tokom leta Broutality 1

Sjajne folije su najrasprostranjenije. Svojom jedinstvenom formom daju efekat višeslojnog farbanja, tako da razlika u njihovom sjaju i onom koji dolazi od fabričke boje vozila ne postoji. Zato su idealne za vozače koji vole klasičnu eleganciju.

Za razliku od njih, mat folije otklanjanju svaku refleksiju sa površine vozila. Na taj način u prvi plan dolazi linija karoserije, pa su odlične za parcijalno presvlačenje vozila, kada želite da naglasite samo pojedine delove. Posebnu pažnju privlače matirane metalik auto folije koje svakom vozilu daju luksuzni izgled.

Zaštitne folije za karoseriju 2 - Broutality

Satenska tekstura se nalazi između sjajne i mat. Što znači da pruža fini sjaj, ali bez jake refleksije. Zapravo, vozilo poprima sofisticirani dizajn, pa ne čudi što sve veći broj komercijalnih automobila je presvučeno upravo nekom nijansom satenske folije.

Da li su folije za automobile zahtevne za održavanje?

Najčešća zabluda vezana za auto folije jeste da one zahtevaju posebno održavanje. Naprotiv! Pranje presvučenih automobila je gotovo istovetno kao farbanih.

Stručnjaci savetuju da ne odlažete ovaj posao, jer se nakupljena nečistoća teže skida. Dovoljni su vam deterdžent i voda, dok abrazivna sredstva i preparate za poliranje izbegavajte da koristite. Za otklanjanje smole, soka od drveća, ptičijeg izmeta i insekta morate na kritičnim delovima da ostavite da sapunica odstoji, a zatim je dobro isperite vodom.

Poliranje farova na autu

Ukoliko rešite da auto mašinski operete vodite računa da pritisak vode bude ispod 14 MPa, a temperatura do 80 stepeni Celzijusovih. U protivnom, može doći do oštećenja folija. Samim tim i do brzog odlepljivanja.

Koji je vek trajanja auto folija?

Folije za automobile napravljene su da traju i do 7 godina. Međutim, imajte u vidu da postoje folije različitog kvalitet, pa je najsigurnije da izaberete one koje su nose potpis vodećih svetskih proizvođača, kao što su ORACAL, AVERY, 3M, ARLON, GRAFITYP… Jedino one garantuju vrhunske perfomanse, koje ste i platili.

Vek trajanja folije zavisi i od montiranja, pa je izbor stručnog tima podjednako važan kao izbor odgovarajućeg brenda.

Da biste izbegli probleme neprofesionalnog postavljanja tu je Broutality team. Višegodišnje iskustvo u presvlačenju svih vrsta vozila i upotreba najkvalitetnijeg materijala daju najbolje i dugoročne rezultate, u šta su se uverili brojni zadovoljni klijenti.

 

6 thoughts on “Folije za automobile

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *