Presvlačenje brodova folijama

Presvlačenje brodova folijama

Presvlačenje brodova folijama ima mnoštvo pogodnosti, počev od zaštite originalne boje pa sve do dodavanja interesantnih grafika i natpisa.

Zato ukoliko više vremena provodite u vodi nego na kopnu, možda se i opravdano pitate da li je brod moguće presvući folijom?

Kratki odgovor je da možete – i to smo radili već mnogo puta, a rezultati su svaki put bili fantastični.

U narednom tekstu ćemo vam  odgovoriti na nekoliko najčešćih pitanja koja postavljaju vlasnici kada požele da presvuku folijom svog mezimca.

Zašto odabrati folije za presvlačenje čamaca?

Folije za presvlačenje čamaca mogu biti brži i ekonomičniji način da ga osvežite za razliku od ponovnog farbanja trupa i gornjeg dela plovila. Sa druge strane ove folije pružaju visokokvalitetnu glatku površinu i intenzivnije boje.

Presvlačenje brodova folijama - BroutalityPresvlačenje brodova folijama

Praktičan razlog da odaberete folije je i činjenica da se one mogu veoma lako ukloniti kada to poželite.

Presvlačenje brodova folijama – Kakav izgled ćemo dobiti?

Poput folija za automobile i na brodovima se može dodati tekst ili grafika kako bi smo postigli vizuelni efekat koji vi želite,

Bilo da se radi samo o promeni boje, dodavanju imena plovila, logotipa kompanije ili nalepnica za sponzorstva trkačkih jahti i glisera, mogućnosti su velike i prilagođavamo ih vašim željama.

Koje folije se koriste za presvlačenje plovila?

Broutality Team koristi samo folije za presvlačenje najboljeg kvalitete. To pre svega podrazumeva materijale koji su otporni na stalnu izloženost vodi, soli, sunčevim zracima, kao i drugim vremenskim prilikama.

Budite sigurni da će folija odoleti svim morskim ili rečnim izazovima i ostati dugo godina nepromenjena.

Koliko košta presvlačenje brodova folijom?

Cena presvlačenja pre svega zavisi od veličine plovila. Međutim, kada je uporedite sa potrošenim novcem za farbu, kao i vremenom koje je potrebno da izdvojite , ušteda je i više nego očigledna.

Broutality-presvlacenje-brodova-015

Smatra se da je ušteda negde oko trećine ili dve trećine ukupnih troškova koje ćete imati za farbanje plovila.

Koliko je potrebno vremena za presvlačenje čamaca?

Opet iz očiglednih razloga, za presvlačenje folijom većih brodova treba više vremena, ali naš stručni tim će se uvek potruditi da vaše plovilo završi u novom ruhu u najkraćem mogućem vremenskom periodu.

Da li se folije mogu postaviti i ispod linije vode?

Folije koje se koriste za presvlačenje trupa i one koje se koriste za presvlačenje kobilice mogu se koristiti ispod vodene linije.

Broutality-presvlacenje-brodova-018

Koristimo folije vrhunskog kvaliteta, koje se ni u kontaktu sa vodom ne mogu podići ili odlepiti.

Kako se održavaju folije na čamcu ili brodu?

Održavanje folije na plovilu slično je kao kod održavanje automobila. Potrebno je da izbegavate dugotrajno izlaganje štetnim materijama i pobrinite se da vaš čamac bude profesionalno očišćen s vremena na vreme, pri tome koriste vosak i sredstva koja su pogodna isključivo za  folije.

Koliko može trajati folija na čamcu?

Ukoliko želite da vam folija dugo traje potrebno je da pratite osnovna uputstva za održavanje folije na čamcu i izbegavajte direktna oštećenja, na primer struganje duž lučkog zida ili mesta za vez. Broutality Team koristi folije koje su najkvalitetnije i kao takve mogu trajati od 5 do 7  godina ili čak i duže.

Može li se folija skinuti kada to poželimo?

Da, može!

Folije za presvlačenje brodova i čamaca mogu se ukloniti veoma lako bez skidanja osnovne boje i ostavljanja lepka za sobom. Posle skidanja folije vaš brod će izgledati očuvano i blistavo.

Broutality-presvlacenje-brodova-012

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice oko presvlačenja brodova folijama, budite slobodni da nas kontaktirate. Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja i nedoumice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *