Postavljanje zaštitne folije za auto

Zaštitne folije za auto predstavljaju posebnu vrstu folija za presvlačenje koje su dizajnirane sa ciljem da čuvaju spoljašnjost vašeg ljubimca.

Slično kao WD-40 sprej, tako i zaštitne folije za karoseriju prvobitno nisu bile namenjene za presvlačenje vozila, niti za civilnu upotrebu, već su razvijene kao alat za vojne operacije.

Naime, u toku Vijetnamskog rata američko Ministarstvo odbrane gotovo svakodnevno je dobijalo izveštaje o velikim oštećenjima vojnih helikoptera. Kako je zamena pokvarenih lopatica novim bila skupa, čelni ljudi su došli na ideju da se obratie 3M kompaniji, tako je razvijen prozirni i lagan zaštitni sloj.

Nakon rata upotreba je prešla na auto industriju, međutim zaštitne folije za auto korišćene su samo za trke automobila. Odnosno, za zaštitu vozila od prašine i šljunka sa trkačkih staza. Vremenom, počele su se primenjivati u komercijalne svrhe, pa danas predstavljaju ne samo najbezbedniji, već i najekonomičniji vid zaštite spoljašnjosti vozila.

Zaštitne folije se razlikuju od onih koje se koriste za brendiranje automobila?

U pitanju je prozirni i gusti termoplastični uretanski film koji se koristi za čuvanje originalne fabričke boje. Što znači da ove folije ne menjaju boju vašeg ljubimca. Već imaju zadatak da karoseriju zaštite od od ogrebotina, kamenčića i zagađivača. Ujedno, naglašavaju postojeću boju, dajući vozilu lep ujednačen sjaj.

kada je potrebna zamena auto folije Broutality 2

Iako se mogu postaviti na čitav automobil, obično se vrši parcijalno presvlačenje, pre svega površina koje su prve na udaru negativnih faktora spoljašnje sredine, kao što su farovi, kvake i ogledala. S obzirom da ne menjaju boju, pravilnom montažom razlika između delova koji su presvučeni folijom i ostalih neće se primetiti.

Da li je isplativo ulaganje u zaštitne folije za auto?

Presvlačenje automobila folijom ove vrste donosi brojne prednosti.

Osim visokog stepena izdržljivosti i optornosti na udarce i ogrebotine, kao i na ekstremne vremenske uslove, zaštitne folije omogućavaju lakše čišćenje. Dovoljno je da upotrebite samo meku krpu kako biste otklonili tragove prašine i nečistoća.

Dugoročno posmatrano one štede vaš novac. Razmislite samo koliko biste morali da izdvojite iz kućnog budžeta za popravke karoserije ili polomljenih farova i ogledala. Ako uporedite sa sumom koju ste uložili u folije shvatićete da je prevencija najbolji način da sačuvate lepotu svog četvorotočkaša.

folije-za-automobile-beograd

Takođe, zaštitne folije čuvaju vrednost vašeg automobila, što je od posebnog značaja kad odlučite da ga prodate. Zahvaljujući njima sigurno ćete postići višu prodajnu cenu.

Kako se postavljaju zaštitne folije za auto?

Da bi montiranje folije bilo uspešno neophodna je priprema, to znači da auto mora biti detaljno opran i potpuno suv. Ukoliko postoje dublje nečistoće od ulja ili voska, voda i deterdžent nisu dovoljni, one se moraju skinuti alkoholom.

Imajte u vidu da i najmanja čestica koja se zadržala na površini može pokvariti rezultate presvlačenja, tj. pojaviće se neravnine na foliji, pa stručnjaci savetuju da auto obrišete mekom krpom koja ne ostavlja vlakna.

Kod starih automobila potrebno je obratiti dodatnu pažnju kako bi se “ispeglale” sve nesavršenosti na koroseriji pre nego što se oblepi folijom.

Hladni dani su tek pred nama, zato na vreme zaštitite svog ljubimca. Broutality team vam nudi povoljno presvlačenje vozila folijama vrhunskog kvaliteta.

One thought on “Postavljanje zaštitne folije za auto

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *