tapete za zid ili krečenje Broutality 1

Tapete za zid ili krečenje – Šta je bolje rešenje?

Tapete za zid ili krečenje? Pitanje koje postavljaju mnogi ljudi kada odluče da renoviraju svoj dom.

Zidovi čine centralni deo svake prostorije. S obzirom na površinu oni daju ton celokupnom enterijeru. Tako da i male promene na njima mogu da promene sveokupni doživljaj prostora. Ujedno, daju mu upečatljiv i jedinstven izgled.

Stručnjaci ističu da su topli jesenji dani, pre početka grejne sezone, pravo vreme za dekoraciju doma. Zbog toga vam Broutality Team daje odgovor na pitanje: “da li su bolje tapete za zid ili krečenje”.

Tapete za zid ili krečenje – Šta je jeftnije?

Nažalost, novac igra važnu ulogu u svakom segmentu života. Tako je i pri donošenju odluke da li izabrati tapete za zid ili krečenje.

Boja za krečenje, obično, košta manje od tapeta. Posebno vrste koje su slabijeg kvaliteta. Međutim, kod njih nije dovoljan jedan sloj. Često morate naneti 2, a možda i 3, sloja kako biste postigli željenu boju. Što znači da je novac koji je potrebno izdvojiti za ovu količinu gotovo jednak onom za tapete.

tapete za zid ili krečenje Broutality 2

Čak i ako izaberete kvalitetniju farbu, početni troškovi jesu niži. Ali, imajte u vidu da tapete traju duže. Procenjuje se da njihov vek iznosi i do 15 godina, što je 3 puta duže od okrečenih zidova. Zbog toga, dugoročno gledano, one su isplativija investicija.

Svakako, nemojte da zaboravite da su vam za krečanje potrebne četke, valjci, kadice i adapter za boju, kao i trake i zaštitne folije za pod i nameštaj. Ova oprema dodatno povećava krajnju cenu.

Tapete za zid ili krečenje – Šta pruža veće mogućnosti?

Trendovi u enterijeru se stalno menjaju. Poslednjih godina vodeću ulogu ima retro stil, a sa njim dolazi glavni hit 70-ih – tapete! Sasvim su novog dizajna, načina izrade i kvaliteta, pa možemo slobodno da kažemo da su tapete za zid deo modernog enterijera.

Za razliku od okrečenih zidova, među kojima i dalje vladaju bela, krem ili neutralna boja, tapete pružaju neograničene mogućnosti. Počev od elegantnog sedefastog završnog sloja, preko metalik nijansi, pa do jakih tonova – vaši zidovi zablistaće jedinstvenim sjajem.

Osim ravnog dizajna, tu su reljefne teksture koje stvaraju 3D efekat. Dok za one koji žele unikatni izgled, digitalna štampa velikih formata, omogućila je da sami izaberu print svojih tapeta.

Prednosti tapeta u odnosu na krečenje

Tapete su ne samo trajnije, već i izdržljivije od okrečenih zidova. Njih možete da očistite vrlo lako sunđerom ili vlažnom krpom i rastvorom deterdženta. Te su idealne za dnevne i dečije sobe, ali i za kuhinju gde se na zidovima sakuplja isparenje prilikom pripreme jela.

tapete za zid ili krečenje Broutality 3

S druge strane, obojeni zid kada se uprlja neophodno je ponovo prefarbati kako bi se otklonile mrlje.

Takođe, tapete su odlično rešenje za sve nepravilnosti na zidovima. Pomoću njih možete prekriti neravnine, pukotine i sva druga oštećenja. Što farbom nije moguće. Zapravo, ona bi samo dodatno naglasila nesavršenost zida.

Ukoliko ste rešili da tapetama osvežite zidove kontaktirajte Broutality Team. Stručni tim pomoći će vam da pronađete najbolje rešenje za enterijer.  Za one koji žele da, uz malo ulaganja, renoviraju svoj dom mogu da izaberu i presvlačenje nameštaja folijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *