presvlačenje čamca Broutality 1

Presvlačenje čamca: Da vaše plovilo bude drugačije od ostalih!

Leto nam je iz dana u dan sve bliže, a topliji dani mame vlasnike i ljubitelje plovila na reku, more, jezero. U želji da se izdvoje iz gomile, vlasnici plovila se trude da im njihov “ljubimci” izgledaju što lepše i originalnije.  Upravo zato presvlačenje čamca, ali i drugih plovila, kao vid personalizacije, postaje pravi trend, kako u svetu, tako i kod nas. 

Dakle, ono što je godinama bilo ekskluzivno pravo automobilske industrije dobija svoju konkurenciju na vodnom saobraćaju. Tradicionalno farbanje je dobilo svog glavnog konkurenta u vidu presvlačenja plovila koje je sve zastupljenije i popularnije. Za razliku od folija koje se koriste kod vozila, u slučaju plovila to mogu biti i štampani filmovi, ali se koriste i specijalne folije. Razlozi za to su višestruki. 

Presvlačenje čamca je mnogo bolja varijanta od farbanja 

Kao što smo rekli, farbanje polako, ali sigurno gubi bitku u odnosu na presvlačenje čamca. Imajući u vidu ekonomičnost i efikasnost, stavljanje štampanih filmova ili folija na plovilo su jeftinija opcija u odnosu na farbanje. Mnogo manje para ćete dati za presvlačenje plovnih objekata, dok ćete, s druge strane, napraviti veliku uštedu u vremenu. Takođe, presvlačenje plovila je mnogo lakša i brža procedura od farbanja, odnono uzima mnogo manje energije. Bukvalno je potrebno samo 24 časa, dok je farbanje proces koji može trajati mnogo duže.

Preuređivanje čamca, stavljanjem folija od najizdržljivijeg i najkvalitetnijeg materijala, možete uraditi na otvorenom. Drugim rečima, ne morate svoje plovilo da transportujete u posebnu kabinu za farbanje. Opseg boja koje možete izabrati stavljanjem folija je neogranično širok. To znači da ćete moći da izaberete boju koja isključivo po vašem ukusu. Imaćete savršen i osvežavajući izgled čamca bez oštećenja prvobitne boje. 

presvlačenje čamca Broutality 2

Dizajnirajte izgled čamca po sopstvenom nahođenju

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg ljudi sve češće prelaze na presvlačenje svojih čamaca jeste zato što plovilu mogu dati tačno određen grafički dizajn, odnosno efekat. Da li ćete izabrati metalik, hrom, biser, karbon, 3D ili neki drugi efekat – izbor je samo na vama. Možete napraviti privatni logotip ili reklamu za firmu. Mogućnosti su beskrajne jer se na foliji može štampati šta god vi poželite i zamislite.

Želite svojim posebnim dizajnom da se istaknete i razlikujete od drugih? Ili želite da prikrijete oštećenje farbe? Ili je neki treći razlog? Bez obzira na svrhu, budite sigurni da će rezultat stavljanja folije biti neverovatan i jedinstven, zahvaljujući impresivnom dizajnu. Ne postoji osoba koja se neće okrenuti za vama i vašim plovilom. 

Folija kojom se čamac presvlači je laka za održavanje

Nakon što ste svoj teško zarađeni novac uložili u presvlačenje čamca, važno je da tu investiciju i održavate.  Folije, kojima ste presvukli čamac, ni najmanje nisu komplikovane za održavanje. Ukoliko želite da folija ili štampani film budu dugotrajni, onda se morate pridržavati sledećih stvari:

  • Nakon presvlčanje čamca, stavite dodatni sloj zaštite poliranjem plovnog objekta
  • Redovno perite čamac i održavajte njegovu higijenu
  • Uvek parkirajte čamac na mestu gde će biti prekriven
  • Prilikom održavanja čamca i njegovog čišćenja, ne koristite isuviše jake hemijske proizvode 

Iako na prvu loptu deluje komplikovano, sve ove stvari se na duži rok i te kako isplate. A i, kako smo naveli, ekonomičnije su i lakše za održavanje u odnosu na farbanje. Čak i ako se predomislite, folija, kojom ste presvukli čamac,vrlo lako je možete skinuti bez ikakvog oštećenja plovila. Prvobitna boja će biti u celosti netaknuta. Ako redovno održavate čamac, folije će dugi niz godina biti kao  da ste ih prvi put stavili, a dizajn i štampa na njima netaknuti. 

Presvlačenje čamca štiti vaše plovilo 

presvlačenje čamca Broutality 3

Pored estetske, presvlačenje čamca ima i zaštitnu funkciju. Čamci su, za razliku od automobila, mnogo više izloženiji negativnim spoljašnjim faktorima. Upravo zato su folije za čamce, brodove i jedrilice napravljene od mnogo izdržljivijeg materijala u odnosu na folije za vozila. Presvlačenje plovila vrši se specijalnim folijama koje su otpornije na vlagu. Štite čamac od UV zraka, soli, goriva, ulja, masti, ali i drugih hemijskih rastvora.

Takođe, folije služe i da zaštite čamac od različitih mehaničkih i fizičkih oštećenja, te se u tom slučaju koriste odgovarajuće sigurnosne zaštitne folije. Sačuvaćete čamac i od algi jer folije ne dopuštaju lepljenje i prianjanje algi na čamac. U kombinaciji sa zaštitnim filmom, kojim se čamac presvlači, sigurnosne zaštitne folije će obezbediti dugotrajnost, originalnu privlačnost i vrednost. Tako da presvlačenjem plovila ćete ubiti dve muve jednim udarcem. Poboljšaćete izgled čamca, a i zaštitićete ga od nepovoljnih spoljnim uticaja.

Bez obzira da li želite da presvučete ceo čamac ili njegov deo (korito, palubu, enterijer, eksterijer, trup..), Broutality vam nudi najpovoljnije usluge i cene i folije vrhunskog kvaliteta. Svaku vrstu folije prilagođavamo isključivo vašem ukusu. Uz to, imaćete garanciju od dve do deset godina, u zavisnosti koju foliju želite.  Pored čamaca i drugih plovila, možete izvršiti i presvlačenje motora i automobila. Budite slobodno da nas posetite, a mi ćemo se postarati da vaše plovilo izgleda onako kako ste oduvek hteli.

Lepota je, kao i uvek, u oku posmatrača. Neka i vaš čamac bude lep i primećen. 

2 thoughts on “Presvlačenje čamca: Da vaše plovilo bude drugačije od ostalih!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *