Istorija auto folija-broutality

Istorija auto folija

Duga istorija auto folija nam pruža gomilu interesantnih podataka koji se tiču presvlačenja vozila.

U poslednjom decenijama sve veći broj ljudi se odlučuje za folije, bilo da su u pitanju mali automobili, luksuzna ili SUV vozila. Kompanije širom sveta presvlače svoja vozila kako bi se reklamirali, a prvi poznati primeri automobilskog oglašavanja pojavili su se na prelazu prošlog veka. Međutim, kako je sve počelo?

Broutality Team je tu da vam otkrije brojne zanimljivosti koje verovatno niste znali, a tiču se folija za presvlačenje vozila.

Istorija auto folija – Rani počeci presvlačenja vozila

Istorija auto folija je stara otprilike koliko i upotreba vozila.

Počevši od oslikavanja u vozovima, označavanja trkačkih vozila radi razlikovanja prilikom trka, pa sve do konačnog postojanja mobilnog oglašavanja, presvlačenje vozila je prošlo kroz brojne etape.

Istorija auto folija 1- broutality

Vratimo se na sam početak. Milton Hershey, čuvena čokoladna kompanija, odlučila je da reklamira čokoladu slikajući svoja dostavna vozila sa imenom preduzeća. Mnoge druge kompanije brzo su sledile njihov primer i počele da slikaju svoje logotipe i poruke kako bi reklamirali svoje proizvode. Pojavljuju se sve sofisticiraniji dizajni, sa više slika i detalja. U međuvremenu, pokušaji upotrebe plastike nisu uspeli zbog njene krhkosti.

Izum vinil hlorida 1920-ih bio je veliki napredak. Slučajno ga je izumila korporacija Goodrich, što je dovelo do pojave novih proizvoda, fabrika i radnih mesta u SAD-u. Takođe je bio omiljen materijal. Fleksibilniji i izdržljiviji od plastike, a praktičniji od promene boje. Zato se i danas koristi.

Međutim, vinil je bio toliko skup u svojim ranijim danima, da su ga mogle da priušte samo velike organizacije. Primer je američko ratno vazduhoplovstvo, koje ga je koristilo za označavanje svojih aviona. Stoga korišćenje ovih folija nije bilo uobičajeno sve do 80-ih godina prošlog veka.

Istorija auto folija – Kraj XX veka i novi trendovi

Tokom 1980-ih, promene u proizvodnji i tehnologiji učinili su vinil pristupačnijim nego ikada ranije. Ovo je podstaklo vlasnike malih preduzeća da ga prilagode svojim potrebama. Samim tim dolazi do masovne proizvodnje auto folija. Kao rezultat toga, one postaju sve češća pojava na putevima.

Istorija auto folija 2- broutality

Trend komplet presvlačenja vozila folijom se pripisuje nemačkim taksijima. Iza toga stoji zanimljiva priča. Naime, zakon tokom 90-ih godina je zahtevao da oni budu u bež boji. Međutim, farbanje taksija je bilo skupo i moglo je oštetiti originalnu boju automobila. Poznato je da ovo utiče na njegovu vrednost prilikom preprodaje.

U ovim uslovima, presvlačenje vozila pomoću folija je bilo sjajno rešenje. Pre svega je bilo isplativo a pritom nije uticalo na originalnu boju taksija. Osim toga, folije se lako mogu ukloniti u svakom trenutku kada je u pitanju prodaja automobila. Ovo je kasnije postalo pravi trend koji važi i dan danas.

Broutality Team – Najbolje rešenje za vaš automobil

Danas na raspolaganju imate praktično bezbroj opcija da promenite izgled vašeg mezimca. Najbolje je da poverenje poklonite proverenom timu, jer mi nudimo auto folije vrhunskog kvaliteta, koje dugo traju i koje će pružiti potpunu zaštitu vašem četvorotočkašu.

Elegantan, stilizovan automobil koji ima lični pečat vlasnika uvek ostavlja utisak. Zato odaberite Broutality Team, jer mi sve vaše želje pretvaramo u stvarnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *