poliranje farova Beograd Broutality 1

Poliranje farova Beograd

Poliranje farova Beograd predstavlja jedinstvenu šansu, odnosno način da farovima na vašem četvorotočkašu povrate sjaj, izgled i bistrinu koju zaslužuju. Štaviše, poliranje farova na vozilima treba da predstavlja jedan od osnovnih i obaveznih zadataka svakog vlasnika.

Farovi, verovali ili ne, predstavljaju jedan od najvažnijih delova svakog vozila. Velika većina vozača naprosto ulazi i pokreće svoj automobil, bez razmišljanja o osvetljenju i činjenici da farovi imaju veliku bezbednosnu ulogu na putu. Važnost farova naročito dolazi do izražaja pri noćnoj vožnji ili kada upravljate vozilom u nepovoljnim vremenskim prilikama (sneg, magla, kiša…). Ispravnost i kvalitet farova su od ključnog značaja za bezbednost tokom vožnje. Zato uvek treba farove održavati čistim i urednim. 

Prednja i zadnja svetla na vozilu (farovi) osiguravaju da budete vidljivi drugim vozačima u okolnostima redovne, ali i bitno smanjene vidljivosti na putu. Uključivanje farova jedna je od presudnih stvari za izbegavanje saobraćajnih nesreća i nezgoda. Pored, dakle, bezbednosnog aspekta, farovi imaju i svojevrsnu estetsku funkciju.

Sve u svemu, poliranje farova Beograd poboljšaće sigurnost i povećati atraktivnost vašeg vozila dok “krstarite” sprskom prestonicom. 

Kada treba izvršiti poliranje farova Beograd? 

Servisiranje i tehnički pregled predstavljaju neophodne, ali i obavezne radnje čiji je cilj provera sigurnosti i ispravnosti vozila. Međutim, pored ovih radnji, treba redovno održavati i higijenu vozila. Pod tim se ne podrazumeva samo spoljašnje i unutrašnje pranje i usisavanje četvorotočkaša, već i poliranje farova. Pre svega, poliranje farova Beograd predstavlja daleko povoljniju opciju u poređenju sa njihovom zamenom. Na taj način smanjuju se troškovi ukupnog i dugoročnog održavanja vozila.

poliranje farova Beograd Broutality 2

Usled redovnog korišćenja vozila i paljenja svetala, može doći do oksidacije farova što povećava njihovu zamućenost. Ujedno, habanje, prljavština, prašina ili vetar mogu uticati na prljanje farova, zbog čega dolazi do njihovog slabijeg osvetljenja. Pored toga, blatnjavi putevi, visoke temperature, sitni insekti, katran, hemijska sredstva za čišćenje, pa čak i UV zračenje mogu uticati na farove, čineći ih zamagljenim i žućkastim. Sve to vremenom ograničava vidljivost na putu. Zamagljeni farovi smanjuju dozvoljenu količinu osvetljenja kroz sočivo, što zauzvrat utiče na vašu sposobnost da vidite svoju okolinu i vozila koja vam prilaze. 

Ako primetite da su vaši farovi mutni ili su poprimili tamnu ili žutu nijansu, znajte da je tada pravo vreme da ispolirate farove. 

Koje su prednosti poliranja farova na automobilu? 

Poliranje farova jeste procedura brušenja i čišćenja svetala na vozilu kako bi se eliminisali svi tragovi prljavštine, zamagljenja i kamenca. Tokom ovog postupka nanosi se zaštitni premaz koji vraća originalne performanse osvetljenja farova na vašem automobilu, dok ujedno poboljšava njegov izgled. S tim u vezi, poliranje farova Beograd ima mnogostruke prednosti za vlasnike vozila.

Pre svega, poliranje farova na autu poboljšava vidljivost, a samim tim i bezbednost na drumu. Mnogi vozači ovo uviđaju tek u vožnji u noćnim uslovima. Naime, sa zamagljenim farovima, veoma je opasno voziti po mraku, budući da nivo viljdivosti može biti smanjen za čak 70 odsto! Poliranje farova na vozilima omogućava ispravnu projekciju svetla, pružajući mogućnost da jasno vidite sve što se dešava ispred vas na putu. 

poliranje farova Beograd Broutality 3

Kao što smo već istakli, poliranje farova ima i estetsku funkciju, budući da poboljšava sveukupni izgled i “look” vašeg četvorotočkaša. Prednji deo farova vremenom, usled korišćenja i habanja, ima tendenciju “starenja”. Da biste mu povratili izvorni izgled i kristalno čist sjaj, potrebno je da izvršite poliranje farova. Na kraju krajeva, poliranje farova je i ekonomična i ispativa opcija, budući da štedi i vreme i novac. 

Izaberite stručan tim za poliranje farova na vašem četvorotočkašu

Kao što možemo da zaključimo, poliranje farova je odličan i siguran način čišćenja prednjih i zadnjih svetala na vozilima. Poliranje farova Beograd:

  • uklanja ogrebotine;
  • obnavlja mutna i zamagljena svetla;
  • pomaže u održavanju ukupne vrednosti vozila;
  • održava funkcionalnost i performanse vozila;
  • povećava vidljivost, sigurnost i bezbednost na putu;
  • poboljšava izgled vozila;
  • štedi novac, zato što nećete morati da kupujete nove farove;
  • štedi novac, zato što nećete morati da montirate nove farove;
  • omogućava vam da zadržite vrednost originalnih fabričkih farova.

Iako zvuči primamljivo, najbolje bi bilo da ne polirate farove na svoju ruku, već da taj posao prepustite profesionalcima koji će ga obaviti po najpristupačnijim cenama. Broutality Team ima višegodišnje iskustvo u oblasti poliranja farova, ali i poliranja celokupnog vozila. Pri poliranju farova koristimo isključivo visokokvalitetna sredstva i premaze, koji omogućavaju da vaš automobil ima farove kao nove. Poliranjem farova, ne samo da poboljšavamo sigurnost i preglednost vaše vožnje, već im na efektan način vraćamo fabrički izgled. 

poliranje farova Beograd Broutality 4

Poliranje farova u Beogradu vršimo isključivo na njihovoj spoljašnjoj strani, budući da je ona najizloženija svim negativnim spoljnim uticajima. Zato je potrebno polirati i čistiti farove najmanje jednom godišnje. Iako je moguće poliranje i čišćenje farova sa unutrašnje strane, to nije preporučljiva opcija. Naime, ukoliko postoje tragovi nečistoće, ili je far požuteo ili matirao sa unutrašnje strane, to može značiti da je far oštećen ili da je napukao. 

Ako želite da maksimalno zaštitite farove od spoljašnjih uticaja, Broutality Team vrši i zatamnjivanje farova po izuzetno povoljnim cenama. Naše folije za zatamnjivanje farova su veoma kvalitetne i otporne na sve vremenske prilike. Ne samo da automobilu pružaju atraktivan izgled, već ćete zatamnjivanjem farova uspešno pokriti i sitna oštećenja. Ako posle izvesnog vremena poželite da skinete ovu foliju, to se vrši veoma jednostavno, bez oštećenja farova. 

Izaberite najbolje za svoje vozilo. Izaberite Broutality Team

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *