održavanje auto folija tokom leta Broutality 1

Održavanje auto folija tokom leta

Održavanje auto folija tokom leta, kao i svim drugim godišnjim dobima, neophodno je kako bi se sačuvala njihova funkcionalnost.

Auto folije su najbolje i najekonomičnije sredstvo za brendiranje vozila. One pružaju vidljivu reklamu vašem poslovanju gde god se pojavite. Posebno tokom letnjih meseci kada su ljudi češće napolju. Pa je veća verovatnoća da na ulici primete automobil atraktivnog printa, koji se pretvara u pravu pokretnu reklamu.

Presvlačenje vozila nije vezano samo za poslovne automobile. Zbog brojnih prednosti, iz godine u godinu raste interesovanje za auto folije. Takođe, one imaju i zaštitnu ulogu. Naime, vožnja sa suncem direktno u oči ne samo da nije prijatna, već može biti i fatalna. Srećom, postoji zatamnjivanje stakala na putničkim automobilima koje vas štiti od nezgoda, kao i od pojave opekotina, alergija, pa i karcinoma. Istovremeno, čini vaše vozilo hladnijim. Samim tim je i vožnja prijatnija u vrelim danima.

Ukoliko ste se i vi odlučili da presvučete svoje vozilo, Broutality team vam daje savete za održavanje auto folija tokom leta.

Pranje presvučenih automobila

Redovno pranje je prvi korak za pravilno održavanje auto folija tokom leta. Stručnjaci savetuju da u ovom periodu što češće perete vozilo, jer što se nečistoća duže zadrži na foliji teže ćete je ukloniti.

održavanje auto folija tokom leta Broutality 2

Čak je preporučljivo da između 2 pranja uklonite nastale mrlje i insekte koji su se našli na autu. Iako su auto folije vrhunskog kvaliteta dizajnirane da traju više godina, uklanjanjem nečistoća produžićete njihovu upotrebu. Zato, nakvasite toplom vodom i sapunicom zahvaćeno mesto, a zatim nežno obrišite mikrofiber krpom.

S obzirom da su mašinske četke veoma oštre i da pri pranju grebu površinu auta, poželjno je da ručno perete vozilo oblepljeno folijom. Ipak, u pojedinim slučajevima možete to uraditi i mašinskim putem. Pri tome vodite računa da temperatura vode bude do 80 stepeni Celzijusovih, a pritisak iznad 14 MPa.

Parkirajte auto uvek u hladovini

Nakon nekog vremena, štetni UV sunčevi zraci mogu da ostave trag na vašem vozilu. Zbog toga je najbolje da auto čuvate u garaži kada ga ne vozite. Ukoliko nemate garažu, druga opcija je parkiranje u hladovini. Međutim, tu postoji opasnost da se na njegovoj površini nađu smola, sok od drveća, ptičiji izmet i insekti. Što je još jedan od razloga zašto održavanje auto folija tokom leta podrazumeva, pre svega, što češće pranje.

Da li održavanje auto folija tokom leta obuhvata poliranje vozila?

Odgovor je: “Ne”. Niti ih trebate voskirati, što je česta procedura nakon poliranja. Time biste oštetili foliju i doveli do njenog pucanja i odlepljivanja.

održavanje auto folija tokom leta Broutality 3

Ako, pak, želite da svom presvučenom autu podarite dodatnu zaštitu u vrelim mesecima potražite specijalne preparate i lakove koji deluju poput kreme za zaštitu kože od UV zračenja. Odnosno, oni stvaraju zaštitni sloj između folije i sunca.

Topli dani su pravo vreme da presvučete svoje vozila. Zato kontaktirajte stručnjake Broutality team-a. Dugogodišnje iskustvo u radu sa svim vrstama vozila, kao i najbolje folije za auto proverenih svetskih brendova garantuju njihovu postojanost bez obzira na vremenske prilike.

One thought on “Održavanje auto folija tokom leta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *