Poliranje vozila

Poliranje automobila je proces stvaranja glatke i sjajne površine nanošenjem ili upotrebom hemijskog sredstva. Nečistoće na površini kao što su industrijska prašina i smola sa drveta možete otkriti prelaženjem vrhovima prstiju po površini nakon što ste oprali vozilo.

Poliranje vozila je proces stvaranja glatke i sjajne površine nanošenjem ili upotrebom hemijskog sredstva.

Nečistoće na površini kao što su industrijska prašina i smola sa drveta možete otkriti prelaženjem vrhovima prstiju po površini nakon što ste oprali vozilo. Njih ne možete ukloniti običnim pranjem, već je potreban tretman poliranja, koji smanjuje i druge nedostatke, dok automobil dobija sjaj poput novog.

Poliranje vozila daleko je najkorisniji korak u održavanju prvobitnog izgleda završnog sloja vašeg automobila. Međutim, mnogi ljudi zanemaruju njegov značaj.

Broutality team vam otkriva zašto poliranje automobila treba da postane još jedan korak u očuvanju vašeg vozila.

Priprema za poliranje vozila

Poliranje vozila se može vršiti ručno ili mašinski. Iako upotreba mašine skraćuje vreme rada, ručno poliranje je detaljnije. Bez obzira za koju vrstu poliranja se odlučite, nikako nemojte sami obavljati posao. Poliranje je toliko zahtevno da je najbolje angažovati profesionalce.

Priprema za svako poliranje vozila je ključna za uspešno obavljanje procesa.

Auto prvo treba dobro oprati, kako bi se videlo sa čime će se sve majstori zapravo morati suočiti. Tek tada, pod posebnom rasvetom sve ogrebotine su uočljive i može se tačno izmeriti debljina laka. Takođe, može se videti da li je auto već bio poliran, da li je lakiran, kao i da li je na nekim mestima korišćen kit.

Kada je auto očišćen sledi maskiranje vozila, odnosno delova koji ne smeju da stupe u kontakt sa pastom za poliranje, jer bi nastalo trajno oštećenje. To su kederi, lajsne-gumeni i plastični delovi auta. Tako pripremljen auto ide na matiranje, tj. šmirglanje sa više specijalnih šmirgli. Ovaj korak je veoma bitan, jer od njegovog kvaliteta zavisi i kvalitet samog poliranja.

Poliranje vozila može biti jednostepeno, dvostepeno ili višestepeno ako je potreban “efekat sjaja ogledala“. Za poliranje se koristi više pasti različite namene i stepena kvaliteta.

Nakon čitavog posla obavlja se ponovno pranje vozila radi uklanjanja viška paste koja se nalazi u teže dostupnim delovima i brisanje specijalnim krpama.

Poliranje vozila ima zaštitnu ulogu

Poliranje vozila nije samo ulepšavanje vozila, već ima i zaštitnu ulogu. Njime se ispravljaju svi defekti na farbi i površinske ogrebotine, a sloj koji se nanosi štiti vaš automobil od spoljašnjih uticaja bez obzira koje je godišnje doba. Pre svega, pruža zaštitu od sunčevih zraka, vlage tokom kišnih i snežnih dana, kao i smole, masnoće, prljavštine i drugih negativnih faktora na putu.

Poliranje vozila otkriva čist, nov sloj boje

 

Poliranjem vozilo dobija lepotu i sjaj koji je imao kao nov. On omogućava da se otkloni tanki, gornji sloj boje i otkrije svež, novi koji je savršeno gladak i sjajan. Nakon poliranja preporučuje se i voskiranje vozila kojim će se obogatiti tamne boje i pružiti bolje odbijanje vode i uklanjanje nečistoća. Čitav posao je najbolje da se obavlja jednom godišnje. Ukoliko se češće vrši, zbog abrazivnih sredstava koja se koriste, može ugroziti boju na automobilu i imati niz štetnih efekata.

Broutality team vrši poliranje automobila najkvalitetnijim sredstvima. Dođite i uverite se sami u stručnost našeg osoblja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *