zaštitne folije za staklo broutality 1

Zaštitne folije za staklo – Kako nam mogu pomoći?

Zaštitne folije za staklo postale su veoma tražene poslednjih godina. Popularnosti ovih folija najviše je doprinela njihova efiksanost u zaštiti od štetnog UVA zračenja. Tome nesumnjivo treba dodati i osiguranje stakala poslovnih objekata od loma i rasprskavanja u paramparčad.

Koliko su efikasne zaštitne folije za staklo?

Vinilne folije se postavljaju na stakla automobila, ali i na stakla velikih površina, poput izloga i prozora na biznis-centrima. Zaštitne folije za staklo su izuzetno efektne jer staklu mogu dati visoki sjaj, efekat ogledala i notu elegancije. Osim toga, one su veoma praktične jer je njihova primarna funkcija da štite staklo od oštećenja.

Postavljanjem vinilnog omotača, staklo postaje jače i otpornije na grebanje ili lomljenje usled udarca. Poznato je koliko su staklene površine osetljive na pritisak. Zbog toga često dolazi do lomljenja izloga nekog lokala, čak i pri najmanjem pritisku. Sa ovim problemom su se suočili mnogi vlasnici lokala. Neki od njih dobro znaju šta znači kada dečija lopta slučajno završi u njihovom izlogu. Srča po celoj radnji, povrede zaposlenih i klijenata, te oštećenje inventara samo su neki od posledica nenadanih akcidenata.

zaštitne folije za staklo broutality 2

Protektivne folije postavljene na staklo sprečavaju da se ono rasprsne svuda unaokolo i da nekoga ozledi. Zbog toga se one smatraju veoma primenjivim u svakodnevnom osiguranju izloga, ali i prozora stambenih objekata.

Takođe, ove specijalne folije su se pokazale i kao odlična zaštita od provale. Ukoliko bi provalnik pokušao da staklo razbije nogom ili nekim metalnim predmetom, folija bi onemogućila potpuno prskanje stakla. Pod silinom udarca, staklo bi naprslo, ali bi se u celosti zadržalo u okviru. Komadići stakla bi ostali vezani folijom i na taj način bi pružili otpor, te onemogućili provalnika da uđe u prostoriju. 

Kako nas još štite folije za staklo?

Mnogi odlučuju da zaštitne folije za staklo postave i na prozore svog automobila ili teretnog vozila. Ove folije su dokazano efikasne u skoro stoprocentnoj zaštiti od štetnog ultravioletnog zračenja. Koliko je važno sprečiti prodor UVA zraka u vozilo, najbolje znaju profesionalni vozači. Oni po ceo dan osećaju kako im sunce prlji kožu i ometa im pogled tokom vožnje.

zaštitne folije za staklo broutality 5

Za njih je karakteristično da su im leva strana lica i leva ruka sa sunčevim flekama. Kako bi zaštitili kožu od potencijalnih oštećenja i vožnju učinili bezbednijom, vozači se odlučuju za lepljenje protektivne folije. Folije smanjuju prodor jakih sunčevih zraka koji, osim što emituju štetno zračenje, prinuđuju vozače da čkilje ili zatvaraju oči. To vožnju može učiniti veoma nebezbednom i opasnom. Isti su razlozi zbog kojeg se i odgovorni roditelji opredeljuju za vinilne folije – protekcija njihove dete je na prvom mestu. 

Budući da određenim vozilima zakon onemogućava stavljanje tamnih folija, providni vinili su se u tom slučaju pokazali kao odlično rešenje. Vozač je zaštićen od štetnog sunčevog zračenja i eventualnog rasprskavanja stakla, a prednji viziri su pregledni i vožnja je sigurna.

Dodatne prednosti zaštitne folije za staklo

Pored bezbednosne funkcije koju imaju, vinilni omoti za staklo mogu biti i odličan vid reklamiranja. Kompanije se odlučuju za štampanje reklamnih kampanja ili logotipa firme na folijama kojima oblažu izloge i vrata poslovnog objekta.

zaštitne folije za staklo broutality 4

Takođe, mnogi se odlučuju za takozvanu reklamu na točkovima. U tu svrhu, zaštitni znak svoje firme štampaju na folijama za stakla vozila gradskog saobraćaja.

Ukoliko se odlučite za „putujuću“ reklamu, već danas vam možemo pomoći da svoju ideju sprovedete u delo. Broutality tim vaše zamisli sprovodi po principu od ideje do štampe. Ako želite da zaštitite stakla i da uz to imate reklamu, naši vrsni dizajneri vam stoje na usluzi. Za vrlo kratko vreme, vaš brend će videti mnogi na gradskom autobusu ili na staklu vašeg poslovnog objekta.

Broutality je ime izgradio zahvaljujući kvalitetu usluga koje nudi i najboljim materijalima sa kojima radi. Pored postavljanja zaštitnih folija za staklo, u našem servisu možete pronaći i druge usluge. One će vam pomoći da svoje vozilo, odnosno dom ili kancelariju učinite lepšim i funkcionalnijim.

Zatamnjivanje stakala i presvlačenje automobila folijama, uneće novinu u izgled vašeg četvorotočkaša. On može biti jedinstven i markantan, baš kao i vi. Za vas dizajniramo i folije za oblaganje nameštaja, a prema vašoj zamisli štampamo i zidne tapete. Vaše je samo da poželite. Grafički dizajn i konkretizacija vaših ideja naša su briga. 

2 thoughts on “Zaštitne folije za staklo – Kako nam mogu pomoći?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *