Folije za auto stakla Beograd

Folije za auto stakla – Komfor i stil uz vrhunski kvalitet

Folije za auto stakla Beograd predstavljaju tanki film koji se može ugraditi sa unutrašnje ili spoljašnje strane prozora vozila. Obično se izrađuju od Polietilen tereftalata (PET).

U pitanju je termoplastična polimerna smola koju karakteriše izuzetna jasnoća, čvrstoća, stabilnost i sposobnost da prianja uz različite površine.

Iako su folije za auto stakla Beograd popularne poslednjih decenija, one zapravo postoje dugi niz godina. Nastale su gotovo u isto vreme kada i folije za zatamnjivanje farova na vozilu, tj. tokom Drugog svetskog rata.

Zbog niže cene montiranja u odnosu na fabrički zatamnjena stakla, folije su vrlo brzo našle komercijalnu primenu. Tako da se danas na ulicama sreće sve više kako poslovnih, tako i privatnih vozila, koja zahvaljujući folijama za stakla, imaju luksuzni izgled.

Kako da izaberete folije za auto stakla Beograd?

Baš kao presvlačenje automobila folijom, tako i zatamnjivanje stakala donosi brojne opcije. Zato prilikom donošenja odluke o foliji morate da razmotrite nekoliko opcija.

Pre svega, treba da odaberete stepen zatamnjenja. Ovaj korak je posebno važan, jer je propisan Zakonom. Zatim je neophodno da obratite pažnju na kvalitet. Jedino vrhunske folije garantuju postojanost bez promene boje tokom višegodišnje izloženosti UV zračenju.

Folije za auto stakla

Jasnoća, takođe, ima vodeću ulogu pri izboru. Imajte u vidu da radi vaše sigurnosti u saobraćaju folija mora da pruži jasnu vidljivost u svakom trenutku, uključujući u noćnu vožnju. Ujedno, ona mora da smanji refleksiju i odraz drugih predmeta.

Ukoliko je u vašem vozilu previše vruće uzmite u obzir i stepen solarne kontrole koju imaju folije za stakla. Na taj način učinićete ne samo vožnju prijatnijom, već ćete zaštiti i unutrašnjost automobila.

Da li su folije za auto stakla Beograd pravo rešenje za vas?

Zatamnjivanje stakala na vozilima ima brojne prednosti. Svakako, najvažnija jeste zaštita zdravlja vozača. Naime, sunčevi zraci prodiru kroz staklo. Pa osobe koje veći deo dana provode u vozilu izloženije su pojavi karcinoma kože. Upravo je ovo najčešći razlog za postavljanje folije za auto stakla, jer ona može da blokira 99 odsto negativnog dejstva sunca.

Pored zaštite vozača, folije štite i prozore automobila od udara i ogrebotina koje nastaju pri vožnji. Čak i ako dođe do pucanja, staklo ostaje u jednom komadu, čime je izbegnuto raspršivanje i evenutalne povrede putnika.

S obzirom da imaju rashladnu moć, folije za auto stakla štede upotrebu klima u letnjim mesecima. Samim tim, čine vožnju ekonomičnijom.

Zatamnjivanja stakala na vozilima mora biti u skladu sa Zakonom

Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila o saobraćaju na putevima propisuje stepen zatamnjenja određenih stakala na vozilu.

Folije za auto stakla Beograd

Prednja bočna stakla u ravni vozača ne smeju imati veću vrednost prigušenja svetla od 30 odsto. Za zadnja bočna i zadnji vetrobran ne postoje ograničenja. Što znači da na njima možete nesmetano postaviti folije za auto stakla Beograd sa 100 odsto zatamnjenjem. Dok je oblepljivanje prednjeg vetrobrana zabranjeno.

Uživajte u bezbednoj vožnji, poverite zatamnjenje stakala na svom ljubimcu Broutality team-u. Ovde vas čekaju najbolje folije za auto i radnici sa iskustvom u montiranju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *