presvlačenje-automobila-broutality-beograd-4

Pripremite svoj auto za jesen!

“Pripremite svoj auto za jesen,” svakog septembra nas savetuju stručnjaci. Dani su još uvek sunčani i topli, a parkovi i bašte kafića prepuni, pa ko još razmišlja o sređivanju auta za hladne dane. Ipak, nemojte se zavaravati. Jer, jesen je pred vratima, a čini se da poslednjih godina u trenu nastupi period prepun kiše i hladnog vetra.

“Pripremite svoj auto za jesen,” svakog septembra nas savetuju stručnjaci.

Dani su još uvek sunčani i topli, a parkovi i bašte kafića prepuni, pa ko još razmišlja o sređivanju auta za hladne dane. Ipak, nemojte se zavaravati. Jer, jesen je pred vratima, a čini se da poslednjih godina u trenu nastupi period prepun kiše i hladnog vetra.

Ovakvi tmurni dani ne prijaju pešacima koji zbog obaveza moraju da napuste tople i suve domove, ali ni vozačima jesen ne ide na ruku. Zato, da biste umanjili neprijatnosti, na vreme pripremite svoj auto za jesen.

Ukoliko se pitate kako da pripremite svoj auto za jesen, Broutality team vam daje korisne savete.

Pripremite svoj auto za jesen – detaljna provera

Da li ste se nekada pitali zašto je automobil teže pokrenuti u jesen i zimu nego tokom toplih prolećnih i letnjih dana. Razlog za to leži u temperaturama. Sa dolaskom jeseni spoljašnje temperature padaju pa može doći do zgušnjavanja ulja u motoru. Takođe, hemijske reakcije u akumulatoru postaju usporene i njegov kapacitet slabi. Uopšteno gledano, svim sistemima je potrebno više snage za rad.

Zbog toga prvi korak u misiji zvanoj “pripremite svoj auto za jesen” jeste provera svih tečnosti. To obuhvata proveru antifriza u sustavu za hlađenje kako biste sprečili velike probleme koje uzrokuje zamrzavanje.

Zatim proveru brisača i ukoliko je potrebno kupite nove metlice da bi vidljivost bila bolja. Obavezno letnje sredstvo za pranje stakala zamenite zimskim. Na taj način sprečavate zamrzavanje u mlaznicama i oštećenje električne pumpe.

Pre dolaska hladnih dana veoma je bitno promeniti ulje, jer ćete motor automobila lakše pokrenuti sa svežim uljem. I na kraju nikako ne smete zaboraviti proveru akumulatora, dopunu tečnosti a, po potrebi, i zamenu novim.

Pripremite svoj auto za jesen – zaštita karoserije

Sitni kamenčići koje nanosi vetar, kao i so koju putari posipaju kada padne sneg mogu da dovedu do oštećenja na karoseriji. Najbolji način da svog ljubimca zaštitite od negativnih spoljašnjih uticaja jeste presvlačenje automobila.

 

 

Osim dekorativnog karaktera auto folije vrhunskog kvaliteta imaju i zaštitnu ulogu. Naime, one imaju visok stepen izdržljivosti. Te su optorne na udarce i ogrebotine koje nastaju u toku u vožnje.

Da biste bili sigurni da će one izdržati sve, pa i eskstremne uslove, obratite pažnju da su auto folije vrhunskog kvaliteta. Jedino one imaju dugogodišnju garanciju. Što znači da se neće skinuti pre roka trajanja niti će doći do njihovog pucanja.

Ukoliko niste u mogućnosti da montirate folije na čitav auto, obavezno izaberite parcijalno presvlačenje vozila za najkritičnije delove kao što su branici, haube i krila iznad točka.

Temeljno čišćenje je obavezno kada rešite da pripremite svoj auto za jesen

Temeljno pranje pruža ne samo lepši doživljaj tokom vožnje, već je mera bezbednosti u jesenjim danima. Čista stakla, bez prašine i masnoće, teže će se zamagljivati i lakše odmagljivati. Pa će i vidljivost biti veća.

Takođe, detaljno pranje teško dostupnih delova, produžava životni vek vašeg automobila.

 

 

Imajte u vidu da je i pranje presvučenih automobila obavezni deo pripreme. Tom prilikom vodite računa da ne koristite abrazivne proizvode. Kao ni vosak i preparate za poliranje, jer oni oštećuju auto folije. I po mogućstvu, izbegavajte pranje pod pritiskom. Ono može da uništi ivice folije, pa se one veoma brzo odlepe.

Poverite pripremu svog ljubimca stručnom osoblju Broutality team-a.

 

 

2 thoughts on “Pripremite svoj auto za jesen!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *