Farbanje vozila ili auto folija?

Bojenje vozila ili auto folija? Pitanje koje muči mnoge vlasnike automobila kada reše da promene izgled svog vozila.Imati sopstveni auto pruža brojne prednosti u životu. Međutim, on zahteva i izvesna ulaganja.

Farbanje vozila ili auto folija?

Pitanje koje muči mnoge vlasnike automobila kada reše da promene izgled svog vozila.

Imati sopstveni auto pruža brojne prednosti u životu. Međutim, on zahteva i izvesna ulaganja. Nije dovoljno samo vršiti godišnji tehnički pregled pred registraciju i menjati zimske i letnje gume, već automobil traži konstantna ulaganja, a to je zapravo i jedini način da se spreče veći i skupi kvarovi.

Prilikom svakodnevne vožnje pojavu ogrebotina i sitnih oštećenja ne možemo izbeći, te ukoliko želite da vaš četvorotočkaš uvek izleda sveže i lepo morate odlučiti da li vam više odgovara bojenje vozila ili auto folija.

Iako je poslednjih godina presvlačenje vozila auto folijom postalo veoma popularno, ne samo u brendiranju poslovnih automobila, već i kod privatnih vozila, i dalje postoje neki pogrešni stavovi kada se upoređuje bojenje vozila ili auto folija.

Farbanje vozila ili auto folija – šta je jeftinije?

Glavni faktor prilikom donošenja mnogih odluka u životu jeste sagledavanje materijalne strane, pa ni ovaj izbor nije izuzetak. Auto folije dolaze u različitim vrstama i kvalitetima, te se zavisno od toga kreću i njihove cena. Za potpuno presvlačenje automobila potrebno je izdvojiti od 300 do 600 evra. Svakako ovaj iznos je za čak 50 odsto manji od farbanja, gde se cena kreće oko 700 evra za ceo auto i od 50 do 100 evra po delu.

Bojenje vozila ili auto folija – vreme izvođenja rada

Postavljanje auto folije zahteva određeno vreme kako bi se posao ispravnom uradio, a vi bili zadovoljni krajnjim rezultatom. Nakon izbora odgovarajućeg dizajna ili boje, automobil se priprema za montiranje. To podrazumeva detaljno čišćenje, pranje i sušenje 12-24 sati.

 

Takođe, ako na vozilu postoje oštećenja ili je pojedine delove zahvatila rđa, auto-folija ih neće pravilno prekriti, pa je zato potrebno izdvojiti vreme i za saniranje svih nepravilnosti.

Samo presvlačenje automobila vrši se jedan ili dva dana u zavisnosti od njegove veličine.

Ukoliko se odlučite za farbanje, znajte da i ovaj posao podrazumeva pripremanje automobila, što obuhvata čišćenje, šmirglanje i odmašćivanje. Sam proces farbanja i sušenja traje znatno duže nego kod upotrebe auto folije, pa ćete morati bar na nekoliko dana da se odreknete svog automobila.

Auto folije imaju zaštitnu ulogu

Presvlačenje automobila nema samo marketinški i dekorativni karakter, već i zaštitni. On štiti fаrbu od rаznih sitnih ogrebotinа, pucanja boje ili oštećenjа od kаmenčićа i tаko produžаvа vek vаšeg аutomobilа.

Auto folije vrhunskog kvaliteta garantuju predviđene perfomanse – visok stepen izdržljivosti za bilo kakve spoljašnje uslove, a ni pri visokim temperaturam tokom letnjih meseci sigurno neće izbledeti.

 

Na žalost, kvalitetna farba, iako daje prelepi luksuzni efekat, ne pruža zaštitu od ogrebotina, pa se može desiti da vaše vozilo vrlo brzo postane “išarano” od udaraca kamenčića tokom vožnje.

Auto folije nude bezbroj promena

Održavanje vozila koja su presvučena auto folijom je isto kao i kod farbanih. Pomoću njih vrlo lako možete pokazati svu svoju kreativnost i izdvojiti se iz mase ili, jednostvano, “osvežiti” svoj auto. Njihova dodatna prednost se ogleda u brzom skidanju, te će vaše vozilo biti spremno za novi dizajn. Na taj način za malo novca uvek ćete imati atraktivni automobil, što, moramo priznati, ne možete izvesti bojenjem.

Broutality team je tu da svaku vašu ideju pretvori u stvarnost kako biste svom automobilu podarili novi izgled.

One thought on “Farbanje vozila ili auto folija?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *