zatamnjivanje stakala na poslovnim objektima Broutality 1

Zatamnjivanje stakala na poslovnim objektima

Zatamnjivanje stakala na poslovnim objektima trebalo bi da bude prioritet u vašem poslovanju ovog leta.

Ranijih godina folije su vezivane isključivo za zatamnjivanje stakala na vozilima. Vremenom, sa razvojem pop kulture, dobile su estetsku komponentu, postavši značajni dekor na prozorima zgrada širom sveta. Da bi, danas, pojavom sigurnosne folije za prozore, akcenat bio stavljen na druge karakteristike folija.

Verovali ili ne, zatamnjivanje stakala na poslovnim i privatnim objektima može da reši mnoge vaše probleme. Te ne čudi što nailaze na sve veću komercijalnu primenu. Tako da se procenjuje da će u narednoj godini njihovo tržište porasti na 2,53 milijarde dolara.

Zašto je nophodno zatamnjivanje stakala na poslovnim objektima otkriva vam Broutality team.

Zatamnjivanje stakala na poslovnim objektima pruža veći komfor u radu

Veći komfor, veća produktivnost! I dalje niste sigurni da folije za stakla imaju takvu moć?

zatamnjivanje stakala na poslovnim objektima Broutality 2

Folije su dizajnirane tako da smanje prodor toplote do 85 odsto. Odbijaju 99 odsto ultraljubičastog svetla. Zavisno od vrste koju izaberete mogu da umanje i odsjaj do 95 odsto. Što znači da stvaraju prijatno okruženje za boravak. Samim tim i rad.

Naime, zaposlene neće ometati odsjaj svetla tokom obavljanja zadataka. S obzirom da nije previše toplo u kancelariji, sigurno neće gubiti vreme na česte pauze radi osveženja hladnim napicima. Prezentacije na poslovnim sastancima neće obeležiti borba za hladnim vazduhom ili prilagođavanje okruženja stalnim paljenjem i gašenjem klima uređaja.

Imajući ovo u vidu može se zaključiti da će zaposleni efikasnije obavljati sve poslove. Što za posledicu ima povećanje dobiti i napredak kompanije.

Sa druge strane, zatamnjivanje stakala na poslovnim objektima ima pozitivan efekat i na troškove. Kako ne postoji velika potreba za stalnim radom rashladnih sistema, troškovi za električnu energiju biće smanjeni. To je još jedan preduslov za veću dobit.

Zatamnjivanje stakala na korporativnim objektima ima zaštitnu ulogu

Svi znamo kolika je štetnost sunčevog zračenja. Njegovom dejstvu možemo biti izloženim i u unutrašnjosti. Posebno na poslovnim zgradama koje su čitave u staklu. Zbog toga Fondacija za rak kože preporučuje zatamnjivanje prozora kako bi se sačuvalo zdravlje radnika.

Osim što štiti zdravlje, ono može da sačuva i vašu imovinu, jer na tržištu postoje tonirane zaštitne folije za staklo. Kao što im samo ime kaže, čine staklo otpornijim. Pa usled udara elimisana je opasnost prskanja i lomljenja na oštre delove. Na taj način vaša poslovna imovna je sačuvana od krađe i napada.

Kako izabrati foliju za zatamnjivanje stakala na poslovnim objektima?

Pre nego što odaberete foliju za staklo, morate da znate kakvu funkciju želite da ima. Odnosno, da li je vaš problem samo preterana toplota u kancelarijama, previsoki mesečni računi ili je, možda, vaš poslovni objekat česta meta vandala.

zatamnjivanje stakala na poslovnim objektima Broutality 3

Folije za prozore se kreću od gotovo bistrih pa do sasvim tamnih. Zato, morate da donesete odluku i o stepenu nijansiranja. Najbolje je da sagledate trenutno osvetljenje u kancelarijama. Ukoliko su one mračne, čak i pri najjačem suncu, nije preporučljivo da uzimate preterano tamne folije. U suprotnom, za jako osunčane prostorije tamnija nijansa biće prikladnija. Njome ćete eliminisati neprijatni odsjaj.

Takođe, razmislite koliko će zatamnjivanje stakala izmeniti spoljašnjost poslovne zgrade. Obično je taj efekat nabolje, tj. one objektu daju moderni, sofisticirani izgled. Ipak, ako želite da u što većoj meri zadržite originalni eksterijer izaberite blago tonirane folije.

Svakako, nemojte da zaboravite da čitav posao poverite stručnjacima sa iskustvom. Upravo takve karakteristike krasi Broutality team.

One thought on “Zatamnjivanje stakala na poslovnim objektima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *