Zatamnjenje stakala na vozilima – Privatnost, zaštita i sigurnost

Ukoliko ste se odlučili da na svom vozilu zatamnite stakla, budite ubeđeni da je vaša odluka prava! Pročitajte koje su to prednosti zašto da zatamnite stakla na svom vozilu.

Zatamnjenje stakala na vozilima – Privatnost, zaštita i sigurnost

Kao što svi već znamo, postoji veliki broj nadogradnji i raznih finesa kojima možemo ulepšati i poboljšati izgled naših automobila. Jedna od najpopularnijih promena jeste svakakozatamnjivanje stakala. Mi ćemo vam ukratko predstaviti sve prednosti koje donosi zatamnjenje stakala na vozilima.

Ukoliko ste se odlučili da na svom vozilu zatamnite stakla, budite ubeđeni da je vaša odluka prava! Pravi izbor ste napravili upravo zbog sledećih razloga:

Prvi razlog zatamnjenja stakala je estetika!

Za sve ljubitelje automobila, estetski momenat kada je njihov „ljubimac“ u pitanju, veoma je važan. Zatamnjenje stakala utiče na stil i poboljšava ukupan izgled vozila. Čak i jeftiniji automobili i oni starijih generacija mogu izgledati poput luksuznog kada su prozorska stakla zatamljena.

Zatamnjena stakla spuštaju temperaturu u vozilu.

 

 

To jedan od bitnijih razloga o kojima vlasnici automobila razmišljaju kada se odlučuju o zatamljivanju stakala. Količina uštede temperature koju dobijate zavisi od nijansi zatamnjenosti stakala. Ako živite u državi u kojoj je temperatura uvek iznad 30 stepeni, možda će i mala razlika biti dovoljna i primetna.

Zaštita od UV zračenja.

U današnje vreme svi govore o štetnosti ultraljubičastog zračenja koje dolazi od sunca. Ukoliko se odlučite da zatamnite stakla na svom autu količina zračenja će se smanjiti. To je posebno važno ako dosta vremena provodite u vožnji i to u delovima dana kada je nivo zračenja najveći. Kolika će zaštita biti zavisi od toga za koliko tamnu nijansu ćete se opredeliti.

Kradja automobila.

Lopovi se obično odlučuju za obijanje onih vozila u kojima na što brži način mogu ukrasti sve ono što je golim okom vidljivo na sedištu. Zatamnjeni prozori su bitni u ovom smislu, jer na taj način nemaju uvid u to šta se u autu nalazi.

Pomaže očuvanju unutrašnjosti vašeg vozila.

Blokirajući sunčeve zrake, zatamnjena stakla će pomoći da unutrašnjost vašeg vozila, poput kožnih sedišta ili tapacirunga imaju duži vek trajanja.

 

 

Naravno ukoliko se odlučite da zatamnite prozore na svom vozilu trebate obratiti pažnju na nijansu stakala. Ne birajte nikada previše tamna, na taj način ćete smanjiti vidljivost, naročito noću i u tunelima. Iako su zatamnjena stakla dizajnirana tako da omoguće vidljivost iznutra prilikom izbora nijanse birajte svetlije tonove.

Sve ovo su razlozi da ukoliko razmišljate da prozore na svom vozilu zatamnite, upravo to i učinite! Prednosti su brojne i nadamo se se da smo vam ovim našim savetima pomogli da budete barem na korak bliže rešenju za neke svoje probleme.

One thought on “Zatamnjenje stakala na vozilima – Privatnost, zaštita i sigurnost

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *