Pranje presvučenih automobila

Pranje presvučenih automobila, baš kao i svih drugih vozila, mora se redovno obavljati. Auto folije su napravile pravu industrijsku revoluciju poslednjih godina. Razlog za to leži u činjenici da je presvlačenje vozila auto folijom nаjbrži i najpovoljniji nаčin dа vaš ljubimac dobije novi izgled. Ova promena ne obuhvata samo spoljašnji deo, već i njegov enterijer.

Pranje presvučenih automobila, baš kao i svih drugih vozila, mora se redovno obavljati.

Auto folije su napravile pravu industrijsku revoluciju poslednjih godina. Razlog za to leži u činjenici da je presvlačenje vozila auto folijom nаjbrži i najpovoljniji nаčin dа vaš ljubimac dobije novi izgled. Ova promena ne obuhvata samo spoljašnji deo, već i njegov enterijer.

 

Auto folije Beograd su dostupne u više vrsta, boja i tekstura te možete vrlo lako pronaći onu koja odgovara vašim željama. Takođe, atraktivni dizajn možete sami osmisliti uz pomoć stručnog tima. Imajući u vidu veliku raznovrsnost, kao i nižu cenu od klasičnog farbanja, mnogi vlasnici automobila više nemaju dilemu: da li je bolje farbanje vozila ili auto folija? Jer je presvlačenje vozila folijama, danas, jedini način da zaštitite svoj automobil na duži period. Ujedno, u poslovnom svetu, predstavlja savršenu, a povoljnu reklamu koja će vas izdvojiti među konkurencijom.

Ukoliko ste se odlučili za oblepljivanje vozila folijom, Broutality team vam daje savete za pranje presvučenih automobila.

Pranje presvučenih automobila zavise od kvaliteta folije

Auto folije vrhunskog kvaliteta ne samo da garantuju dugotrajnu zaštitu, već pružaju sigurnost i prilikom održavanja. One ne zahtevaju nikakvu posebnu negu. Pa takav auto možete prati kao i ranije.

Da biste bili sigurni da koristite pravo sredstvo posavetujte se sa profesinalcima za ugradnju folija. Takođe, uvek pročitajte uputstvo, naročito upozorenja, na proizvodima za pranje presvučenih automobila, a pre nego što krenete sa detaljnim poslom, testirajte preparat. Odnosno, nanesite rastvor na deo grafike koji nije previše izložen kako biste videli da li će ostaviti fleku ili na neki drugi način oštetiti foliju. Ovu praksu treba primenjivati čak i kada je reč o sredstvima namenjenim isključivo za vinil. Imajte u vidu da pranje presvučenih automobila odmah nakon montiranja nije dozvoljeno. Da bi se lepak dobro osušio potrebno je da prođe 3 dana. Nakon toga vaš četvorotočkaš je spreman za nesmetano korišćenje i održavanje.

Koliko često je preporučljivo pranje presvučenih automobila?

Ovo je najčešće pitanje koje vlasnici postavljaju kada se odluče za presvlačenje automobila. Kao i kod bilo kojeg vozila, najbolje je oprati automobil kad god se čini prljavim. Jer što se duže nečistoća zadrži na auto foliji biće je teže ukloniti, tj. trebaće vam više vremena i truda.

 

 

Smolu, sok od drveća, ptičiji izmet i insekte prvo natapajte neko vreme toplom vodom i sapunicom. Primena denaturalizovanog alkohola u ovom slučaju može pomoći. Nikako nemojte koristiti abrazivne proizvode, kao ni vosak i preparate za poliranje, jer oni oštećuju folije. Kada završite sa uklanjanjem bilo kakvih zagađivača, obavezno odmah oprati celo vozilo i detaljno isprati kako ne bi ostalo sredstvo za održavanje.

Pranje presvučenih automobila – ručno ili mašinski?

Stručnjaci savetuju da je najbolje ručno pranje presvučenih automobila. Jer mašinske četke grebu površine i oštećuju auto folije. Pranje pod pritiskom može da uništi ivice folije, pa one gube sjaj i veoma brzo se odlepe. Ovaj vid održavanja treba primenjivati samo ukoliko ne postoji druga mogućnost, ali tom prilikom treba se pridržavati određenih pravila. Pre svega, pritisak vode ne sme da bude ispod 14 MPa, dok temperatura do 80 stepeni Celzijusovih. Najbolje je da mlaznica za raspršivanje bude sa širokim uglom od 40 stepeni.

Broutality team je tu da vam pruži pomoć prilikom izbora odgovarajuće folije kao i sredstava za njihovo održavanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *