zatamnjivanje-stakala-zemun

Pravila zatamnjivanja stakala

Zatamnjivanje stakala vam se može učiniti kao zanimljiv način da poboljšate izgled svog automobila i dobijete na „intimi“ tokom vožnje. Međutim postoje pravila i ograničenja koja se po zakonu moraju poštovati.

Zatamnjivanje stakala vam se može učiniti kao zanimljiv način da poboljšate izgled svog automobila i dobijete na „intimi“ tokom vožnje. Međutim, postoje pravila i ograničenja koja se po zakonu moraju poštovati. Ona su za svaku evropsku državu različita, zato će vam ihBroutality studio za presvlačenje vozila u ovom postu približiti.

Razlozi za zatamnjivane stakala su brojni, neki žele da ih stave na svoj kamper kako bi izbegli znatiželjne poglede prolaznika dok odmaraju ili kampuju, drugi dosta vremena provode u vožnji, pa to smatraju neophodnom UV zaštitom od sunca, a žene vozači žele da izbegnu neželjenu pažnju muskaraca.

Većina zemalja EU donela je odlučujući zakon o zatamnjivanju stakala, ali su neke po tom pitanju ostale neopredeljene i nejasne.

Zatamnjivanje stakala u Srbiji

Kada je u pitanju zatamnjivanje stakala u Srbiji, Broutality studio koristi samo folije koje imaju atest, dakle, prošle su sve zakonske provere i ispunjavaju uslove propisane zakonom. Zato, posao prepustite našem timu stručnjaka, jer pružamo garanciju, kako za foliju, tako i za uslugu koju pružimo.

Šoferšajbna je zabranjena da se zatamnjuje. Prednja bočna stakla kod vozača i suvozača mogu se zatamniti, tako da ukupna vrednost prigušenja svetla ne prelazi 30%. Zadnja bočna stakla i zadnje staklo možete zatamniti koliko god želite, praktično ih možete prefarbati ako želite. Prema novom Zakonu o saobraćaju, svaka auto folija mora proći atest.

Korisna informacija je da se ispitivanje stakala na koje je zalepljena folija, vrši isključivo u Centru za motorna vozila AMSS. Ukoliko imate polovni automobil, na kome je folija već zalepljena, pravilo je jednostavno – morate je skinuti i instalirati novu! Iz bezbednosnih razloga, savetujemo da poštujete propisana pravila i zatamnjivanje izvršite na način koji se ne kosi sa važećim zakonom.

Potpuno zatamnjivanje stakala

 

100% zatamnjena prednja bočna stakla nisu dozvoljena ni u jednoj evropskoj državi. Ona smanjuju vidljivost i povećavaju broj nesreća u saobraćaju, a sa druge strane izazivaju bespotrebnu sumnju i povezuju se sa bavljenjem nelegalnih poslova.

Blago zatamnjivanje stakala

 

 

Blago zatamnjivanje je čak i poželjno, jer štiti i vas i enterijer vašeg vozila od sunčeve svetlosti. Evo nekih zanimljivih podataka kada je zatamnjivanje stakala u evropskim, susednim, zemljama u pitanju: Austrija – Dozvoljava 20 % zatamnjenosti prednjih bočnih stakala i 80 % zadnjeg i zadnjih bočnih. Danska – 40% zadnji i zadnji bočni prozori, 25 % prednja bočna stakla. Finska, Mađarska, Velika Britanija – odobravaju 25 % zatamnjenosti prednjih bočnih stakala i 75 % zadnjeg i zadnjih bočnih. Zanimljivo je da Italija i Francuska ne dozvoljavaju na prednje i prednje bočno staklo nikakav vid zatamnjivanja, dok je na zadnjim staklima dozvoljen niski ton zatamnjene folije.

Dakle, pri odluci da uradite zatamnjivanje stakala na svom automobilu, morate uzeti u obzir i zakonske propise i kvalitet usluge.

Broutality studio za zatamnjivanje stakala koristi atestirane folije najboljih proizvođača. Uz kvalitetnu i brzu uslugu, stakla na vašem automobilu ujedno će dobiti poseban ton elegancije i štitiće vas od preterane sunčeve svetlosti i radoznalih pogleda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *